Hur många gånger körde du upp?

Hur många gånger körde du upp?

*** I samarbete med Körkortsskolan ***

Sonen med nytt MC-kort kör över Ölandsbron med oss i bilen brevid.

Jag tog körkort 1988, det är alltså 31 år sedan om bara några veckor. På den tiden kunde man både skriva teorin och köra upp samma dag och det gjorde jag förstås. Men det var långt ifrån självklart att jag skulle ta körkort överhuvudtaget…

Redan innan jag hade eget körkort var jag med om flera trafikolyckor. Jag körde alltså inte ens själv, men fordonet jag satt i, eller på, blev påkört med brutna armar mm som följd. Det kunde ju bara bli värre om jag själv körde, eller?

Jag blev dock övertygad om att jag skulle ha mer kontroll om jag körde själv och att ett körkort kan vara väldigt bra att ha, särskilt den dag man får barn. Så jag började övningsköra i smyg, ingen mer än mina föräldrar visste något. Teorin läste jag när det fanns tid, då var det ju bara vanliga böcker som var tillgängliga. Tänk så mycket enklare det är idag! Då fanns det inte ens i fantasin att man kunde ha teorin online, internet var ju inte supervanligt. Det låter som att jag växte upp på stenåldern, men det är ju nästan så faktiskt, iaf när det gäller digital teknik 🙂

Jag både skrev teorin och körde upp på min 18-årsdag. Teorin satt som en smäck direkt, körningen blev jag kuggad på – anledningen var att jag inte tittade i bakspeglarna i ”rätt ordning”. Senare fick jag veta att mannen jag körde upp för fick sparken eftersom han kategoriskt kuggade alla privatister. En månad senare körde jag upp igen och klarade det.

För några år sedan var det sönernas tur att ta körkort. Självklart kunde de traggla teorin online! Så himla bra! De kunde göra tester hur många gånger som helst och när de väl blev allvar visste de hur allt funkade. På Körkortsskolan.se finns allt man behöver veta för att ta körkort, tänk om det funnits på min tid!!!

Körkortsskolan är en av Sveriges ledande aktörer inom onlineutbildning för körkort. På korkortskolan.se hittar man bland annat körkortsfrågor online, videolektioner samt även möjligheten till att öva på flera språk. Så smidigt!

Nog har jag haft nytta av mitt körkort alltid… jösses så många mil det har blivit genom åren. Har du körkort? Tycker du att det var lätt eller svårt att ta det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *