Tillbaka på Viktväktarna

Tillbaka på Viktväktarna

Som ni vet så började mitt Viktväktarliv redan i augusti 2000. Från början var jag medlem och gick varje vecka för att väga mej och lyssna på veckans lektion. Men ganska snart började jag jobba där och gjorde det sen i 14 år.

Mellan aug 2000 och maj 2014 gick jag till Viktväktarna så gott som varje vecka. Det var bara uppehåll när det var stängt några veckor under sommaren. Från januari 2001 stod jag vid vågen och vägde andra medlemmar och var nöjd med det. 2007 blev jag placerad, högst ovilligt, i kassan och där blev jag kvar. Tur var väl det, för det var tack vare det som jag och Martin blev ett par.

Sedan vi slutade strax innan sommaren 2014 har jag varit tillbaka, men nu är jag ”bara” medlem igen. Det var lite knepigt att bara sitta och lyssna direkt efter vi slutade, alla kände mej och ville prata med mej. Jag tyckte det var kul, med den som tog över efter oss verkade inte tycka att det var riktigt lika roligt – så jag slutade gå dit. Jag åkte till stan istället, men lite tråkigt var det, jag ville ju se hur det gick för ”våra” medlemmar.

Men nu är jag tillbaka! Det har gått några år och Christina som nu driver några av våra klasser har hittills inte misstyckt att jag kommer och hälsar på. Så i onsdags var jag tillbaka i Huddinge och nog var det några kvar från ”vår” tid där. Så roligt! Det är fortfarande svårt att glida in obemärkt och vara anonym, men Christina väver in mej lite snyggt och presenterar mej. Det är alltså snart 5 år sedan vi slutade, men eftersom jag syns en del på både sociala medier och vanliga medier – så ”känner” man många ändå som man aldrig träffat. Jättekul!

När jag gick som medlem var mötena (som nu kallas Studios tror jag) min räddning. Jag fick en stund för mej själv, fick uppdaterat sånt som jag egentligen redan visste men behövde höra igen och jag träffade andra som var i samma sits som jag. Varje vecka har olika tema, det kan handla om hur man får in den dagliga dosen grönsaker, motion, skratt, målbild och en massa annat. Allt som vi egentligen redan vet men som har en tendens att försvinna i närminnet… Coachen kommer med sin syn på saken och de andra medlemmarna ger sina tips och berättar om sina egna aha-moments. Jag gillar de där mötena!

Det har alltid funnits en mängd fördomar kring Viktväktarna och kanske särskilt om mötena. Att man väger sej inför publik och blir det minus får man applåder – blir det plus buas man ut… Detta stämmer förstås inte! Och har aldrig gjort! Vi kunde uppmärksamma den som nått ett delmål eller gått helt i mål och då är det klart att de andra applåderar, men aldrig att någon buar!!! Å vikten ser bara coachen, ingen annan!

En annan fördom är också att det bara är äldre damer som går på VV, det stämmer förstås inte heller. Alla är välkomna! När vi jobbade hade vi självklart lite fler män än andra eftersom Martin var coach och då vågade fler män komma. Men jag måste nog säga att det är många yngre som kommer som ska gifta sej och vill komma i sin drömklänning, många som ska ner i vikt för att göra IVF, föräldralediga som vill komma i form igen och äldre som drabbats av sjukdom som lindras om de går ner i vikt. Alla möjliga alltså.

Förr fanns det bara möten, sedan 2010 tror jag att onlinetjänsten har funnits. När jag började gick man i klass och vägde sej varje vecka. Nu är det många som väljer att bara gå online och väger sej hemma. Det är jättebra att möjligheten finns, särskilt för dem som inte har några möten där de bor. Men jag tycker fortfarande att det är mötena som är grejen! Enligt undersökningar så går man ner snabbare i vikt om man kombinerar onlinetjänsten med möten, det är vad jag skulle göra om jag började idag. HÄR har jag skrivit hela Viktväktarnas historia och gått igenom alla program som funnits om ni är intresserad.

Nu har det varit väldigt långt mellan mina besök, men det ska det bli ändring på! Så vill ni träffa mej och kanske bara testa ett möte, då är det till Huddinge ni ska åka. Det är där jag kommer att hänga en och annan onsdag. Christina är en riktigt bra coach, ni kommer inte att ångra er!

Just det! Jag hade hållit min guldvikt och nu går jag in på 15:e året som Guldmedlem 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *