Hur mår pälsbollen?

Hur mår pälsbollen?

Ni är några stycken som frågat hur pälsbollen mår efter allt ståhej med sövning och operation. Tack för att ni frågar och bryr er, det betyder mycket!

Baileys var inte superkaxig dagarna efter operationen och var inte alls glad för att gå runt med tratt på skallen. Vi klippte ner den så mycket vi vågade, vilket blev några millimeter för mycket. Vår pälskling gillar att rulla sej på is och skare och lyckades riva upp såret i skallen ett par gånger när vi inte hade superkoll på honom.

I torsdags tog jag stygnen i nacken, där såg det riktigt bra ut och stygnet upp på huvudet tog jag i fredags – då forsade det ut gult äckligt var. Så det var bara att ta fram klorhexedinet igen och tvätta rent, jag kräks snart av doften… blä! Sen tog jag av tratten men han fick inte vara ute längre utan tillsyn, så att han inte skulle få chansen att rulla sej och slita upp allt igen.

Nu har såret fått läka utan ”rullningar” och har äntligen en rejäl sårskorpa som borde trilla bort när som helst. Så får vi se hur det ser ut under. Han är väldigt glad att slippa tratten och ligger mest i mitt knä och sover, nu är han nöjd.

Nu vill vi väldigt gärna ha svar på biopsierna, för det kommer nya sår hela tiden. Vi måste få veta vad det är och stoppa det. Men nu är det jul och stängt hos veterinären och sen åker vi iväg. Vår veterinär har dock lovat att höra av sej även om hon får provsvaren när det är stängt och blir det efter att vi åkt så ringer hon till hundvakten istället. Så hoppas vi att det är något enkelt som går lätt att bota.

Pälsbollen mår iaf bra och bekymras inte av såren. De verkar inte klia något heller eftersom han inte är där och river. Det är mer att när man drar fingrarna genom hans päls så känner man hur huden är alldeles knölig och har sårskorpor. De läker på någon vecka och sen kommer det nya sår… vi fattar ingenting!

Känns inte jättekul att åka iväg när vi inte vet vad som är fel, men hundvakterna är bra och tar hand om honom oavsett vad som händer. Men jag säger fortfarande; Tänk om våra djur kunde tala. Så mycket enklare det hade varit.

Ni vet väl att det finns Veterinärer online, bla FirstVet som man kan konsultera om man behöver hjälp med sitt husdjur. Rådgivningen hos FirstVet är gratis och öppet nästan dygnet runt. Det kan vara bra att veta så här i jultider när det händer något och ens vanliga klinik har stängt.

Inlägget innehåller affiliate/klicklänkar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *