Mest instagramvänliga stränderna

Mest instagramvänliga stränderna

Zanzibar 2010

Redan innan man såg alla härliga bilder på sociala medier, så var jag ute efter den perfekta strandbilden. Jag har varit på paradisstränder på Seychellerna, Zanzibar och Kap Verde – men jag har ändå inte lyckats få den där perfekta bilden. Iaf inte på dagtid. Stränder i solnedgången är mycket lättare, eller var tycker ni?

Detta är världens mest instagramvänliga stränder enligt TUi, men de har förstås inte alla länder i sitt utbud. Men i deras utbud är dessa de mest ”likeade” stränderna som man dessutom kan åka till just nu med dem.

 Isla Contoy, Mexico

 Isla Mujeres, Mexico

 Isla de Holbox, Mexico

 Palm Beach, Aruba

 Khao Lak Beach, Thailand

 North Male Atoll, Maldiverna

 Playa del Carmen, Mexico

 Ocho Rios, Jamaica

 Bel Ombre, Seychellerna

 Flic en Flac, Mauritius

Mexico ligger alltså i topp och innehar dessutom fyra av de tio platserna. Jag var i Mexico på 90-talet, innan det kryllade av turister där och håller inte med. Isla Mujeres är fint, men inget paradis… Jamaica var väldigt skräpigt när vi var där, så den går också bort. Av de här tio tycker jag bara att det är tre som passar in och det är Aruba, Seychellerna och Mauritius. Men nu är ju detta inte världens finaste stränder, utan de TUi har fått mest ”likes” på.

Mina topp-5, vinterdestinationer alltså, ser ut så här:

La Digue, Seychellerna

Bora Bora, Franska Polynesien

Aruba, Nederlänska Antillerna

Zanzibar, Tanzania

Whitehaven Beach, Australien

Kap Verde 2018

Santa Maria på Kap Verde platsar också där i toppen, men då ska det vara vindstilla och inte som när vi var där. Å för mej är ju Gambias stränder något alldeles extra, men sanden är inte kritvit som på tex Seychellerna. Men vilka solnedgångar!!!

Detta är alltså vinterresmål, sen finns det ju en mängd vackra stränder i Europa som också är värda ett besök med kamera. Men de är ju mera sommarresmål.

Nu är det bara en vecka kvar tills vi packar ihop oss och drar till vår strand. Jag kan lova er mängder med strandbilder på instagram @marlenerinda

Vilken är er favoritstrand? Som bild alltså – inte att vara på 🙂

4 svar på ”Mest instagramvänliga stränderna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *