Hur städar ni?

Hur städar ni?

Idag har jag haft städdag! Det var alltså det min lediga dag gick åt till  🙂

När jag städar gör jag det grundligt, alltså så där så jag tom torkar golvlisterna. Det är därför jag aldrig hinner klart… Jag brukar börja i köket och röja där först. Ni vet plocka in i diskmaskinen, torka bänkarna, röja köksbordet osv. Kökbordet är verkligen ett kapitel för sej… allt verkar samlas där! När köket är ok är det tvättstugans tur, vika tvätt, hänga tvätt, köra igång en ny osv.

Sen kommer jag till vardagsrummet och då är jag färdig att ge upp. Halva vardagsrummet är tv-rum och där går det fort att röja, andra halvan använder Junior som torkstuga till sina simgrejer, våra tradera-grejer står i ett hörn tillsammans med en motionscykel, hundburen står under fönstret… allmänt rörigt alltså. Så oftast blir det bara att röja tillräckligt för att kunna dammsuga. Det man plockar bort hamnar oftast i trappen för att det ska upp till oss eller Junior. När det är så mycket grejer på trappstegen att man knappt kan gå där är det dax att ta med sej grejerna upp… vilket knappt någon gör…

Idag har jag iaf röjt kök, tvättstuga, hall och vardagsrum så att jag både kunnat dammsuga och torka alla golv. Golvlisterna har jag inte riktigt hittat än, men det kommer! Trappen har börjat tömmas och imorrn tänkte jag avancera till övervåningen. Martin har lovat ta badrummet under helgen. Jag vill ha ordning när killarna åker till fjällen, så jag kan njuta av ett städat hem under veckan. Men jag brukar aldrig hinna städa allt på en gång, av någon anledning kommer jag aldrig till vårt sovrum… så vi får väl se om det hinns med den här gången. Förmodligen inte…

Hur gör ni när ni städar? Blir det kaos hos er också under tiden? Eller städar ni aldrig?

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *