Hur tänker du?

Hur tänker du?

Hur mycket kan du göra för din bästa vän? Hur mycket kan du göra för en bekant? Finns det någon du skulle kunna dö för? Hur mycket vill du att någon ska göra för dej? Tunga frågor så här en snöig och kall torsdagmorgon.

Min bästa vän är Martin och jag skulle göra det mesta för honom, men jag skulle inte ge mitt liv. De enda personer som jag skulle ge mitt liv för, är mina barn. De är lixom de enda som behöver mej och finns inte de så behövs inte jag. Skulle något hända, så vill jag veta att jag gjorde allt för att rädda dem. Deras liv är mer värt än mitt, barnen betyder allt!

Mina vänner, bekanta och andra runt mej kan jag göra det mesta för och skulle ställa upp i alla väder och vid alla tider på dygnet oavsett hur nära de är, men jag skulle inte göra allt och då menar jag att riskera mitt liv. Det kanske låter cyniskt och elakt, men jag skulle aldrig riskera att göra mina barn moderslösa. Det skulle jag inte vilja att någon annan mamma gjorde för mej heller. Man måste ju leva för sina barns skull!

Däremot önskar jag att de vänner jag har skulle ställa upp för mej i alla lägen, ge mej stöd även om jag inte frågar om det och hjälp när jag ber om den. Tyvärr har erfarenheten visat mej att jag står ganska ensam oftast… och det har varit tungt. Jag har alltid haft stöd av mina föräldrar och numera även av Martin. Men vännerna är få och har ofta haft det mycket jobbigare än vad jag haft det, så stödet har lixom inte hittat eller orkat fram till mej. Men det har ju gått bra ändå  🙂

 Frågan är nu hur dina funderingar går kring detta? Hur mycket skulle du göra? Var går din gräns?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *