Husets regler

Husets regler

Vilka regler gäller hemma hos er?
Då menar jag när det gäller användning av dator, husållsarbete, läsk & Godis osv.

Här finns inga restrektioner när det gäller användning av dator. Killarna sitter inte så mycket och när jag tycker att det går över styr så säger jag till och så kommer vi överrens om något som brukar accepteras. Hushållsarbetet har jag förrut berättat om. Killarnas rum bryr jag mej inte om, däremot ska vi hjälpas åt med de gemensamma ytorna.

Varje vecka ska ungarna laga mat minst en gång, dammsuga, tvätta och fixa diskmaskinen och minst en gång i veckan. När jag ber om något så vill jag inte höra ”jag orkar inte” – då blir jag sur. För jag höra ”vänta lite, snart” så får de en stund på sej innan jag gör det själv och är sedan sur en stund och fräser åt dem… Då brukar det fatta galoppen och gör det jag ber om direkt nästa gång.

Läsk dricker vi bara på helgen och godis får köpas på lördagar. Det kanske låter hårt när det handlar om grabbar som är 14,5 resp 16 år? Men det accepteras faktiskt utan minsta gnäll. Nåja, ibland tycker Senior att vi ska dricka läsk när som helst. Men han tar aldrig utan att fråga, så det funkar ändå bra.

Jag tror på att ha några få regler som man verkligen håller på. Och att man inför dessa regler tidigt. Det funkar inte jättebra att inför stenhårda regler när ungarna redan är stora, det går men är ganska svårt. Vi har haft det så här sedan killarna var 3,5 resp 5 år. De vet vad som gäller och håller sej oftast till detta.

Hur gör ni? Vilka regler gäller hos er?

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *