Istället för godis!

Istället för godis!

Jag älskar godis! Det var godis och limpmackor som som gjorde mej tjock kan man nog säga. Åsså lite stress på det så var saken biff. Limpmackor äter jag knappt längre, men godis vill jag ha – även om det inte blir så ofta längre. Passionen är lakrits, det vet ni som följt mej ett tag.

I söndags fick jag en present av sonen, en burk med lakritshonung från Birgittas Matbod här på Öland. Jag funderade lite under gårdagen hur jag skulle avnjuta den dyrbara gåvan på bästa sätt och kom fram till att jag skulle smaksätta varm mjölk med honungen. Men vi hade ingen mjölk, så det projektet fick vänta. När vi var och handlade såg jag en ask vaniljte som är ett av de godaste teer jag vet. Det tillsammans med lakritshonung kan ju inte bli annat än gott. Det bästa av två världar lixom.

Hem, köra igång vattenkokaren, låta tepåsen dra läääänge och sen i med en tesked honung. Asså… det blev så gott att jag nog vill påstå att det var den godaste kopp te jag någonsin druckit. Det blev några koppar under kvällen. Perfekt som ersättning när godissuget smäller till. Visst, det är lite PP i honung, men mindre än godis  🙂

För det är ju så: bara för att man vill gå ner i vikt, bli hälsosammare och försöker att avstå från vissa saker och vara ”duktig” så finns iaf mitt behov av att få äta godis och gott kvar. Jag vill inte avstå från allt som i mitt tycke är gott. Att däremot hitta annat som kanske är lite bättre alternativ eller äta mindre av det goda är en bättre väg att gå i mitt fall.

Nu har jag alltså hittat hallonkvarg som man blandar med någon tesked lakritspulver och vaniljte smacksatt med lakritshonung. Två väldigt bra alternativ till godispåsen! Kladdmuggkakan är också ett bra alternativ som används när det finns PP över. Å går bra att hälla en klick lakritssås i, förstås  🙂

Det här är mina knep för att stilla sötsuget och alternativ till godis. Vilka är dina tips?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *