Jag älskar skaldjur

Jag älskar skaldjur

Om man som jag både älskar skaldjur och att åka på kryssning, så kan det ju inte bli bättre än när man får åka på skaldjurskryssning! I år lyckades vi även passa in det samtidigt som The Fantastic Four var med på Birka. Så himla bra!

I slutet av augusti dukar Birka Cruises upp sitt skaldjursbord. Detta har man gjort i nio år nu, nästa år är det alltså jubileum – undrar vad som händer då? Jag har haft förmånen att åka med tre år i rad, Martin har varit med två gånger. Det har blivit en höjdpunkt för mej, en kväll då jag verkligen frossar. Inte en tanke på points eller viktväktarna då inte!

Å andra sidan så är ju skaldjur bra mat för den som vill gå ner i vikt, det är tillbehören som är värre. Som skaldjurssoppan som kockarna på Birka har experimenterat fram till perfektion! Den är så god att man skulle kunna leva på den, och är förstås gjord på fullfet grädde – men det skiner jag totalt i! En gång om året åker den lena soppan ner i min mage utan några som helsta tveksamheter.

Som sagt, jag älskar skaldjur och det är dem jag äter på skaldjurskryssningen, bröd och sånt kan man äta hemma. Jag lassar upp vanliga kräftor, havskräftor, hummer och räkor och finns det plats i magen så kan det bli en krabba också. Jag äter tills jag storknar, jag lovar! Och har inget dåligt samvete alls. Till detta dricker vi ofta något så exotiskt som cola zero 🙂

Just den här gången skulle vi även kolla in The Fantastic Four och ta bilder i SPA. The Fantastic Four fick sitt nationella genombrott i tv-programmet ”Talang” och har sen dess turnerat i hela Norden. 2012 vann man världens största underhållningstävling i Hollywood L.A. (WCOPA). Gruppen består av Jonas Fritzon, Robert Haglund, Niklas Lamby och Daniel Yngwe. Jag hade hört talas om dem, men visste inte så mycket. Så vi satte oss i nattklubben efter middagen och blev total knockade! Så bra!

På hemvägen hade vi gärna ätit mer skaldjur, VARFÖR servera man inte skaldjursbuffen då också??? Istället tillbringade vi större delen av förmiddagen i SPA, där vi var nästan ensamma och kunde ta en massa fina bilder. Jag bara älskar att Birka har en jacuzzi ute på däck! När vi åkte hade sommaren kommit tillbaka lite, det var sol och varmt. Att vi var nästan ensamma berodde nog på att det var måndag och skolorna precis hade börjat, helt perfekt för oss!

Som sagt; jag gillar både skaldjur och kryssningar – då är en sån här resa perfekt. Så är ni som jag, så rekommenderar jag er att boka, och gör det nu! Ni har bara en månad till på er, 26/10 är sista skaldjurskryssningen för i år och jag vet att helgerna är fullbokade sedan länge. Men ta ledig och åk en vardag, det är verkligen ett superhärligt avbrott en trist och grå höstdag. och då får ni gott om plats i matsalen och ingen trängsel till godsakerna.

550 kr för en skaldjursbuffe med suverän kvalitet på varenda lite räka är ett väldigt bra pris. Bara en skaldjursplatå brukar gå på en femhundring och här får man alltså äta huuuuur mycket man vill! Plus soppan! Den soppan! Receptet finns faktiskt HÄR om man vill försöka göra en egen.

Vi ser redan fram emot nästa år, men går ombord igen i november för att kolla in julbordet. Att kryssa är kul och väldigt avkopplande, I love it!

Har du någon kryssning på g?

Ett svar på ”Jag älskar skaldjur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *