Jag – en trendsättare?!

Jag – en trendsättare?!

I förmiddags hade jag förmånen att lyssna till och träffa Stefan Nilsson. Ni vet den där rödhårige killen som sitter i alla tv-soffor och pratar om trender. Vilken människa! Han sprudlar av energi och säger så mycket och pratar så snabbt att han nästan tappar andan. Kunde han prata på inandning så skulle han nog göra det! Himla trevlig människa som man inte kan annat än tycka om.

Vi fick en snabb genomgång av trender som är på gång och det visade sej att jag faktiskt inte är så ute och cyklar som jag hittills trott!

Trenden just nu är att folk drunknar i sina saker och börja inse det också. Man rensar ur och försöker skapa praktisk förvaring. För 5-6 år sedan började jag sälja av halva hemmet på loppisar och tradera… jajamensann! Jag var trendsättande! Han berättade också att strukturtapeter är superhett! För tre år sedan letade jag tapet till trappen och för två år sedan till Juniors sovrum… det var nästan omöjligt att hitta och nu finns det överallt. Ser ni? Jag var före min tid. Det vita är ute men det får gärna vara enkla och neutrala färger, rena linjer och färgklickarna fixas med textilier och detaljer. När jag målade köket svart för tre år sedan fick jag höra att jag inte var klok… Nu har visar var och varannan annons svart kök. Ser ni mönstret? Jag som inte har minsta kollen på trender var alltså trendsättande även där och före min tid  🙂

Snacka om att Stefan lyfte min dag! Jag kanske inte är helt ute och cyklar ändå, mitt hem kanske inte är så ”ute” som jag trodde. Inte för att jag bekymrat mej särskilt mycket, jag har bara ändrat som jag vill ha det och med de färger som jag gillar. Å det viktigaste av allt, det ska vara lättstädat = lite saker. Dessutom är årets trend bland blommor; BLÅTT och det har ju jag!

Det var Skånska Byggvaror som bjudit in oss till sin nya butik och sin första i Stockholm. Annelie var förstås också med och vi blev upphämtade med taxi på Sveavägen för att skjutsas ut till Plantagen i Barkarby där Skånska Byggvaror hyr in sej. Vi gick runt och tittade på alla fiffiga och snygga lösningar både för inomhus- och utomhusbehov. Och vi fick höra flera avdelningschefer och VD berätta om sina produkter och företags historia.

Jag som flera gånger köpt grejer till våra renoveringar av just Skånska Byggvaror tyckte det var superintressant och väldigt bra att de numera finns i Stockholm. När vi renoverade badrummet för 2 år sedan köpte vi bla både duschväggarna och duschstången från just Skånska Byggvaror och det var inte för att de har himla bra priser utan för att de hade måtten som vi behövde. Vi ville nämligen ha 70 x 100 och det har inte många, men Skånska Byggvaror hade det och dessutom för ett himla bra pris OCH med hemkörning för en billig peng. Att de sedan passade perfekt och var snygga gjorde ju inget  🙂

Så att få förmånen att besöka den nya butiken var ju kanonroligt. Å nog hittade jag fler saker jag vill ha, bla himla fina och fiffiga, skruvade spaljéer. Men de fanns såklart inte där än, så de får jag komma tillbaka och köpa eller beställa. Jag ska iaf ha dem på nåt sätt!

Innan vi kördes tillbaka till city fick vi en väldigt god lunch. Fräsch lax, räkröra, potatissallad och sparris. Så himla gott! Å till efterrätt en supergod äppelkaka. Snacka om bra start på dagen! Å den där Stefan träffar jag gärna igen. Han kan ju höra med mej nästa gång han funderar på vilka trender som kommer om 2-3 år sådär…  :-p

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *