Jag har så himla fina barn :-)

Jag har så himla fina barn :-)

Idag har solen och värmen kommit ordentligt här på Öland. Så pass att vi gått i shorts hela dagen  🙂

I går och i förmiddags krattade Junior och Mandisen ihop lövhögar som Senior körde in i skogen med skottkärra. Nu på eftermiddagen hade även jag krattat ihop en del och röjt i rabatterna. Så för en stund sedan tog ungdomarna tag i de sista högarna och hjälptes åt att få bort dem från tomten. Så nu är ca 2/3 av tomtens 1400 kvm krattade och fina. Senior, Junior och Mandisen har gjort ett hästjobb och gjort jättefint!

Det värmer ett modershjärta att se dem hjälpas åt, utan minsta gnäll. Ena grannen konstaterade att jag lyckats mycket bättre med mina barn än hon med sina… skönt att höra när man gjort den mesta uppfostran på egen hand. Nåt har jag iaf lyckats med! Har bekanta som betalat ganska höga summor till sina ungar för att de ska göra samma syssla. Visst kan det vara ett bra sätt för ungdomarna att tjäna en slant, men ibland måste de göra saker utan att få betalt. Den här gången väntas det påskägg i belöning… vi får väl se om de blir nöjda.

Dagens direkta belöning var också att få kroppkakor till lunch! Nu ser iofs inte Mandisen detta som en belöning utan snarare som ett straff  :-S Hon hade siktat in sej på pizza, men sånt serveras numera bara på helgerna! Så efter lite suckande och ångest över den ganska futtiga menyn, tog hon fish & chips. Så kan det vara på landet under lågsäsong, inte ens en pizza kan man få tag i.

En annan belöning har varit det fantastiska vädret! Vi har alltså gått i shorts hela dagen och legat på altanen och solat. Förmiddagens promenad var otroligt skön! Solen sken, vi mötte hästar med ryttare, hörde hur jordbrukarna jobbade på sina åkrar och bara njöt av stillheten. Idag har jag kommit upp i mina 10 000 steg med råge, men nu har jag ont. Jag kanske har överdrivit de där promenaderna lite…?

Men även om benet gör ont, så mår jag så otroligt bra! Jag har världens finaste barn, man och hund. Vi är friska, sams och trivs med livet allihopa. Det kan inte bli mycket bättre faktiskt  🙂

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.