Jämställd?

Jämställd?

Har funderat lite på det där med jämställdhet i hemmet. Vi är nog ganska jämställda här hemma, inte så att vi delar allt lika – men vi hjälps åt och har fördelat sysslorna automatiskt.
 
Vännen lagar oftast all mat, kör ungarna på aktiviteter (trots att det inte är hans ungar…), städar badrummet och toaletten, plockar i och ur diskmaskinen och fixar allt tekniskt kring datorer och bilen.
 
Jag sköter nästan all tvätt, har hand om ekonomin, städar och organiserar oss. Jag tar också hand om det mesta ute och planerar allt som ska göras.
 
Killarna hjälper till med allt som har med hemmet att göra och har faktiskt börjat se när en disk behöver sättas igång eller en tvättmaskin ska tömmas och när hunden behöver gå ut.
 
Så jag tycker nog att vi delar på allt riktigt bra även om jag kanske gör vissa typiska ”kvinnosysslor” och Vännen för typiska ”manssysslor”. Vad jag inte förstår är varför vissa hakar upp sej på att han sköter just det tekniska och jag sköter städningen… Var och en gör väl det han eller hon passa bäst för? Eller?
 
Hur gör ni?
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *