Julhysteri på bloggarna

Julhysteri på bloggarna

Nästa varenda bloggare som jag känner har julkalender med fina vinster varenda dag just nu på sina bloggar. För att ha chans att vinna ska man svara på en fråga (enligt lag måste det vara ett tävlingsmoment) och sen vill de flesta att man även ska gilla olika sidor på FB (företaget som sponsrar), motivera och dela tävlingen på Facebook eller Instagram. Det där sista förstår jag men känns lite knepigt, eftersom jag helt inte vill spamma mina stackars vänner med en massa tävlingar….

Så jag är bara med på några få tävlingar och oftast sent på kvällen så att vännerna ska slippa se alla inlägg. Kanske fel tänkt eftersom idén är att inlägget ska synas för att fler ska hitta bloggsidan, men ändå… På några sidor måste man kolla själv om man vunnit eller inte och eftersom jag glömmer bort vilka tävlingar jag deltagit i, faller dessa också bort…

Men visst tävlar jag och då är det på de bloggar som bara har som krav att man ska svara på en fråga och motivera. Sånt är kul och enkelt! Men jag har inte vunnit nåt än… det enda jag egentligen hoppas vinna är en kryssning, för jag skulle verkligen vilja åka på en i mellandagarna med barnen. Ska vi boka själva så kostar det mellan 1300- 2500 med resa och mat och det blir för dyrt för oss. Så kan vi bara vinna själva resan är mycket värt. Hoppas hoppas!

Varför har man då en tävling? I de flesta fall blir bloggen sponsrad från olika företag som vill synas. Men att ha en tävling varje dag tar väldigt mycket tid och administration. Först ska inlägget skrivas och läggas ut, man kan iofs förinställa det och skriva alla samtidigt. Sen ska alla motiveringar och moment läsas och kollas och vinnaren ska dras och meddelas på något sätt; via mail eller i bloggen. Och sen ska man även meddela det sponsrande företaget vem som vunnit så att de kan skicka vinsten och blir det sedan strul så får man avsätta tid för det också. Så inte är det enkelt inte. Men visst kan det generera några nya läsare och det är ju det man vill som bloggare.

De tävlingar som jag haft har jag haft själv, ingen sponsor. Då kan man inte ha så många eftersom porto är en ganska stor kostnad beroende på vad som lottas ut. Så för mej har det mest varit smågrejer som är billiga att skicka. Men visst skulle det vara skoj att ha en större tävling, vi får väl se om det kan bli så någon gång. Kanske… under tiden fortsätter jag att tävla hos de bloggare som inte har en massa krav på att dela tävlingen hit och dit. Åsså hoppas jag ju på den stora vinsten förstås… den där kryssningen… hoppas hoppas…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.