Ketchupeffekten…

Ketchupeffekten…

Promenaden igår

Efter att ha gnällt av mej lite igår och faktiskt varit ute och gått två dagar i rad (med tvång) så känns det helt ok idag. Vågen visade 2 hekto ner, så det var ju helt ok med tanke på hur veckan sett ut. Så nu kör vi igen!

Det är svinkallt ute, så jag drar mej för den där promenaden idag. Men jag har storhandlat och fått 2300 steg bara på det, ska ta en kort promenad med hunden och sedan sätta mej på motionscykeln som Martin ställde in till mej igår. Då har jag iaf varit duktig EN dag. Å maten blir bra. Senior ska fixa lax i ugn med kokt potatis till oss och ikväll ska JAG fixa rostbiff och pastasallad till middag. Så jag kommer nog att vara nöjd med både mat och motion när jag lägger mej ikväll.

I övrigt är jag väldigt nöjd med helgen. Kommer ni ihåg att jag letade efter två kompisar när jag var i Gambia? Dodo och Abdu. Direkt fick jag vet att Abdu numera bor i London och sista kvällen fick vi veta att Dodo bor i Sverige… I lördags hittade jag helt plötsligt bägge på Facebook! Så nu har jag mailat till bägge två och dessutom frågat Abdu om vi kan ses.

För det var nästa grej som jag är nöjd med… vi har nu bokat in Martins födelsedagspresent. 6 Juli åker hela familjen till London i några dagar för att kolla läget där. Å då skulle vi ju faktisk kunna träffa Abdu! Så himla kul det skulle vara  🙂

Och ytterligare en kul grej var när jag pratade med Linda i Gambia och hon berättade om Smiles reaktion när han fick telefonen. Han blev så glad att han inte visste vad han skulle göra och sa att det var det finaste han hade haft någon gång. Idag ska en annan svensk kompis lära honom att använda wifi via telefonen, så att vi kan ha tätare kontakt med honom.

Så just nu känns allt mycket roligare och lättare. TROTS att SMHI varnar för snöstorm och ännu mer kyla. Det kanske är så att bara man accepterar sitt sinnesläge och gnäller av sej i lite lagom mängd så lättar bördan och allt känns lite lättare. Läget är inte hopplöst på nåt sätt, det finns alltid nån lite öppning i eländet. Å allt kan vända när man minst anar det, som en trög ketchupflaska ungefär.

Så kom igen bara snöelände! Trilla ner och göm hundskiten och isfläckarna igen. Jag vet att vintern bara luras, våren finns där runt hörnet och kommer tillbaka när vi minst anar det. Tills dess slår jag händerna för ögon och öron och sjunger lalalala och låssas som ingenting.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *