Klockan 7 en söndag

Klockan 7 en söndag

Idag är det första advent. Jösses va tiden går fort! Det var ju midsommar nyss…

Idag är jag uppe med tuppen. Herrarna i huset skulle ju ändå gå upp, så då gjorde jag också det. Allt för att hinna så mycket som möjligt innan elektrikern kommer ikväll. JA! Han gör ju faktiskt det! Egentligen skulle allt vara färdigt innan han kom; tak, väggar… ja rubbet – förutom golvet då… men nu får vi göra klart väggarna i efterhand. Allt för att få en toalett igen, innan mamma och pappa smiter iväg på semester.

Så jag hade tänkt att göra en massa grejer färdigt innan pappa kommer hit och fixar det sista med golvet. Jag hade planen klar… vi har en värdelös dammsugare, så mission nr1 var att byta dammsugarpåse INNAN den sprack… mission nr1 sprack… den hade redan spruckit. Så det första jag fick göra var att göra rent en dammsugare 🙁

Sen slipade jag det sista och började rengöra hela gästtoaletten från slipdamm. Jag kommer halvvägs sen lägger dammsugaren av. Den blir överhettad ibland och behöver vila en stund, får hoppas att detta är läget just den här gången. Så jag skriver en blogg medan jag väntar…

Mission nr2 har alltså en liten paus just nu… Mission 3 är att skruva ner lampan som sitter där och ta bort den sista kakelplattan och kolla läget under den. Eventuellt behöver jag jämna till något där under, men jag hoppas på det bästa.

När allt är städat och golvet torkat, ska jag sätta igång mission nr4. Sätta upp väv på väggarna! Men nu har jag konstaterat att jag har ungefär 2,5 meter för lite väv, så jag måste åka och köpa en rulle till. Men de första två våderna kan jag sätta upp iaf. Sen måste pappa komma hit med sån där remsa att sätta i de nyspacklade hörnen innan jag kan fortsätta med väven. I absolut bästa fall hinner jag sätta hela väven, kantmåla och rolla hela skiten INNAN 12.00. Då ska nämligen golvet primas och torka i 4 timmar innan elektrikern ska dit och peta vid 17-tiden. Har jag då lyckats måla en sväng så hinner hela rummet, golv och tak, att torka. Och då är det värsta gjort lixom!

När värmeslingan till govet ligger där ska den täckas med flytspackel och det ska torka bra länge innan man kan börja lägga klinkers. Å när väl klinkersen ligger där ska toastolen på plats. Går allt väl (vilket det inte brukar göra) så hinner jag måla en sväng INNAN toan sätts dit. Det är lixom enklare att komma åt då… Å får jag bara tillbaka toan så är jag nöjd och belåten 🙂

Så det är väl bara att gå och kolla om dammsugare funkar igen… wish me luck!

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.