Kom hem till en djungel

Kom hem till en djungel

Så var vi alltså hemma igen. Suck… husvakten har tagit hand om huset, som var städat och fint. Men ute…

Vår husvakt är såklart guld värd, men han är gammal och har aldrig hanterat en gräsklippare eller häcksax. Han passar huset, det är viktigast, han är inte vår trädgårdsmästare. På sex veckor händer det mycket i en trädgård. Särskilt när det först är jättevarmt och sen kommer en massa regn, som varvas med jättevarmt igen. Gräset var ungefär en halv meter långt och jättetjockt. Häcken hade växt en meter åt alla håll.

Vi kom hem vid 15-tiden på lördagen och körde igång direkt. Kantklipp och gräsklipp, det skulle behövas göra igen dagen efter – det gick inte att komma igenom allt gräs på samma runda. Här och där blev det stora tofsar kvar.

Här är före- och efterbilder. Ja, vi har en orm på altanen, den skrämmer bort fåglarna så vi slipper fågelskit på trallen. Vi har en på taket på husbilen också. Ett supertips om ni har problem med fåglar och fågelskit 🙂

Insidan och höjden på häcken togs också direkt, vi kämpade mot regnet som skulle komma på lördagkvällen och hålla i sej en vecka. Men det kom inte! Så på söndagen kunde vi ta även utsidan och lyckades otroligt nog jobba igenom hela trädgården OCH köra iväg skräpet. Så himla bra!

Men skräpet kunde stått kvar i garaget än… 7 proppfulla sopsäckar. Lilla bilen startade nämligen inte. Batteriet var helt dött. Men med starthjälp av min pappa fick vi igång den. Nu blir det nytt batteri och försäljning. Vi använder den för lite.

Medan vi röjde i trädgården gick tvättmaskinen för fullt. Snart var husbilen renbäddad och städad. Och packad. För nu är vi igen 🙂


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

10 svar på ”Kom hem till en djungel

  1. Kan tänka mig att det växt mkt i eran trädgård. Gäller att hålla uppe det. Men bra ni har städhjälp, ni kanske skulle ha en trädgårds mästare när ni är borta så länge på sommaren, men det har ni säkert redan tänkt på 🙂 men det kan va kul o sysselsätta sej själv med.

    1. Vi hade inte städhjälp. Svärfar har bott i huset när vi varit borta. Han är för gammal för att ta hand om trädgården. Det är inte ett dugg kul med trädgård, men snart ska allt säljas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *