Krockade med älg inatt!

Krockade med älg inatt!

Så hade vi till slut packat ihop oss och kommit iväg. Första stoppet var Svartå strax utanför Ullared där vi skulle sova för att vara på GeKås när de öppnade på morgonen. Men det kom en älg i vägen…

När vi hade ca 30 minuter kvar och klockan är 23.45 tar resan slut. Det är mörkt och tät skog och något får mej att sakta ner farten. Så jag ligger i kanske 60-65 när det helt plötsligt står en stor jäkla älg i höjd med mitt förarfönster. Han bara står där (som jag ser det helt stilla) och helt plötsligt exploderar mitt sidofönster! Det flyger glas överallt och jag fattar absolut ingenting. Vi stannar en liten bit längre bort där vi kan stå utan att riskera en ny olycka. Där blir vi stående och funderar på vad som hänt.Jag känner att det rinner blod i ansiktet, men i övrigt är jag ok. Vi kliver ut bilen och då stannar en bild med två äldre farbröder i. De har sett älgen, den ligger tydligen mitt på vägen och undrar om vi är ok. Farbröderna hjälper oss att kontakta polis, de märker ut platsen där älger ligger (den har nu tagit sej ner i diket) och gör oss sällskap medan vi väntar på bärgare. Polisen behagar inte komma och hjälpa oss på något sätt, eftersom vi inte behöver ambulans…

Efter samtal med försäkringsbolag så kontaktas en viltvårdare som kommer och avlivar älgen. Hela bilen är full med glas och älghår. Jag har glas innanför både trosor och behå och får tömma ur mina kläder där jag står mitt i skogen. Det är älghår och glas i hela håret, över alla kläder och även i skorna. Älghåren är långa som tallbar och tjocka och det skaver överallt. Efter en stund börjar jag frysa, det är nog inte mer än 4-5 grader där i skogen. Så jag drar två filar över mej och kryper in i bakluckan, där det är ganska glasfritt.

Farbröderna åker iväg efter en stund, klockan närmar sen 1. Vi får vänta nästan 2 timmar på bärgaren och då får vi veta att han ska åt ett helt annat håll än vi och att han inte kan ta med oss eller släppa oss på vägen heller. Så det blir till att ringa taxi och börja vänta på den… nu tar vi även beslutet att åka till hotellet som vi skulle checkat in på senare på fredagen. Där finns nämligen sjukhus och biluthyrningsfirmor. Bärgaren väntar tillsammans med oss och berättar senare att han sett en massa älgar runt om oss medan vi väntat.

Strax efter 2 kommer taxin som kör oss till Varbergs Kurort. Vi har ringt och förvarnat nattportieren som tar emot oss med öppna armar. Hon gör allt hon kan för oss, hjälper oss med våra sår, fixar te, bär våra grejer. Vi har ett ganska stort bagage med oss eftersom vi fått tömma bilen helt, bärgaren trodde nämligen att den skulle skrotas och inte repareras. Så där står vi med allt innehåll man har i en bil.

Fortsättning följer…

Ett svar på ”Krockade med älg inatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *