Läkarbesök x 100…

Läkarbesök x 100…

Idag var det dax för Martin och mej att besöka Doktor Kompis på vårdcentralen i Järna. Det är långt att åka, men vi är så nöjda med vården där att vi absolut inte ångar att vi bytte dit. På vårdcentralen i Tumba, dit vi hörde förut, ville man inte hjälpa mej trots att jag visste att något var riktigt fel med mej. De var oförskämda och nonchalanta. Så vi frågade vår kompis om han kunde tänka sej att ha oss som patienter trots att vi känner varandra och det kunde han, men det var ett undantag.

Det är ca 3,5 år sedan vi bytte och sedan dess är vi supernöjda med vården och hjälpen vi fått. Idag var det alltså dax att träffa honom igen, det var länge sen och den här gången var listan lång… så där som den inte får vara egentligen… man får ju bara ha ett eller max två ärenden per gång. Men jag hade spaltat upp allt i turordning och skrivit en lista på allt jag behöver hjälp med, vilket var mest remisser till olika ställen. Så han behövde ju inte göra annat än skicka remisser lite hit och dit, inget vårdande i sej. Och då tyckte han att det var ok, eftersom allt var prydligt uppställt.

Överst stod remiss till Ögon för att fixa gråstarren och kolla om jag kan göra något åt mina ögonlock som hänger mer och mer. Jag har jättelånga ögonfransar och numera har jag en ögonfransridå framför ögat som har börjat störa mer och mer. Vi får väl se om detta går att åtgärda, gråstarren vet jag ju att jag får hjälp med… när det gått tillräckligt långt och det tror jag att det har gjort nu.

Sen hade jag några leverfläckar som jag trodde att han skulle få spunk över men som han sa var helt ofarlig och som vi ska ta bort lite senare. Även Martin hade några fläckar som skulle bort, det blir också senare.

Det knäpper om min högra höft, så högt att Martin hör det och nu har även vänster höft börjat göra ont. Så nu blir det remiss till röntgen som jag fick i handen och ska göras redan på måndag. Då ska jag också röntga ena foten som har en misstänkt hälsporre… Det här var det som var det jag verkligen behöver hjälp med, men jag passade på att be om en remiss till bröstplastiken också för att minska min E-kupa. Så det blev att ta av sej och bli lite fotomodell på kuppen, så att bilder kan skickas med remissen. Så får vi se om jag blir godkänd, det är väl tveksamt…

Å detta var även Martins ärende. Hans skinnkostym har länge varit för stor, men nu när han nått sin målvikt igen kan han bli aktuell för en sk bukplastik. Så även han fick klä av sej och ställa sej framför kameran. Det är väldigt mycket skinn som behöver tas bort för att han ska må helt bra, så jag hoppas verkligen att han blir godkänd. Han har ju gått ner 60 kg med Viktväktarna, men 10-20 på egen hand innan… ni förstår ju att det finns att ta av…

Martin bad även om en hälsoundersökning som han nog aldrig fått någon gång. Och den körde igång direkt! Det blev blodtryck och en massa annat kollat och när vi gick fick han lämna 6 rör med blod som skulle kolla typ allt. Skiiiitbra! Det enda som hittades direkt och som var värt att notera var att hans hjärta slog ganska långsamt, men det kan bero på att den tidigare övervikten gjort hjärtat lite större och att det fått jobba mer. Lite mer vältränat helt enkelt, inget att oroa sej över.

Så idag påbörjade vi högkostnadskort bägge två och med tanke på hur mycket som ska göras så kommer vi nog ganska snabbt upp i fribeloppet. Sen får vi se vilka remisser som går igenom och hur snabbt vi får saker gjorda. Tyvärr är det ju en del saker som kommer att göra lite ont… men men… vi får väl se vad som händer. Nu är iaf processen igång  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.