Målvikt?

Målvikt?

Många som skriver in sej hos oss på Viktväktarna vill direkt veta hur mycket de ska väga. Vi brukar då säga att vi väntar lite med att sätta en målvikt och istället koncentrera oss på att komma in i programmet och först och främst ta 10% av startvikten. De allra flesta accepterar detta, men kan ibland undra varför man inte pratar målvikt direkt.

Tänk dej att du är tex 170 cm lång och väger 120 kg när du skriver in dej. Att då få veta att man ska gå ner 50 kg kan vara ganska smärtsamt även om man vet om det. Att bara ta beslutet att gå till VV är stort och jobbigt, att få en målvikt skriven på näsan gör inte saken lättare. Att istället få som första mål att gå ner 12 kg är inte alls lika jobbigt. Då får man ett mål som känns mer verkligt och ett mål som man kan klara av, SEN tar man nästa steg. Kan man gå ner ett halvt kilo, kan man gå ner ett och kan man gå ner ett kan man gå ner ett till. Som att äta en elefant… man får göra det en tugga i taget…

För det är ju inte lätt att vara överviktig och ha ett mål som ligger långt bort. Även om jag ”bara” hade 5-7 kg, så känns det lättare att dela upp det i små delmål. Att ge sej en belöning vid varje avklarat delmål är inte heller helt fel 🙂 Och självklart måste man trilla av spåret ibland och unna sej saker, men sen är det bara att ta tag i det igen och fortsätta framåt.

Jag fick en aha-upplevelse när vi var ute och gick för en stund sen. Jag kände mej lätt! Jag tyckte inte att rumpan och benen var lika tunga längre och ju mer jag kände efter desto lättare blev jag! Idag passerade jag halvlek på vågen, har alltså tagit drygt hälften av det jag ska gå ner. Måste vara lite extra duktig idag, fredag och söndag, eftersom jag kommer äta på TV4´s lunchrestaurang imorrn och vet att deras hembakta bröd är riktigt gott OCH kräftskiva på lördag. Så nu gäller det att samla points så det inte är ett plus på vågen på måndag. JAG ska nämligen bli veckans Biggest Looser!

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *