Måndag = Rättegång

Måndag = Rättegång

Måndag kl 8.30 startar rättegången mot mannen som hoppade på Junior och hans kompisar för drygt två veckor sedan. Eftersom Junior ändå är ledig åker vi dit och ser hur det blir med allt.
 
D som fick en smäll är målsägande och har iofs biträde, men vi tyckte det kunde vara schysst att vara med honom. Även hans föräldrar ska med. De andra ungdomarna som också var med vid händelsen kommer inte att närvara – tyvärr. Jag tror att det kan vara bra att följa med hela vägen, så man sen kan lägga det bakom sej.
 
Tydligen har mannenl, som är förr 1973, ytteligare två åtal ang misshandel och en för motstånd mot tjänsteman. Kanske finns det mer, det får vi se. Så han borde få ett år inom lås och bom och D får förmodligen 5000 i skadestånd. Men det återstår att se, mycket kan ha förändrats sedan jag satt som nämndeman… ska bli intressant faktiskt.
 
Skönt för ungdomarna att se honom nykter, att polisen faktiskt fick tag på honom och att rättsväsendet har sin gång. Gör man något fel, så ska man straffas, punkt! Nu får de se att det finns en rättvisa och att de olika myndigheterna kan göra rätt. Sånt är bra, då finns det hopp.
 
Återkommer med hur allt gick och hur killarna mår imorrn.
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *