Måste det vara godis?

Måste det vara godis?

Hur tänker ni kring påsken och påskägg? Måste det vara årets största godishelg? Är det inte vad man gör den till? Återigen; väljer vi inte själva?

Mina ungar har alltid fått påskägg, men de har aldrig fått påskägg med bara godis som innehåll. Jag har alltid lagt ner något användbart också och försökt att minimera godiset, det har de ändå fått så mycket av andra. Så redan när killarna var små fick de någon kul leksak, pysselgrejer, blomfröer eller nåt till cykeln när de var lite större. På senare år har det varit något till hemmet eller kläder. Jag vägrar lägga i pengar! Där går min gräns!

För visst får de fortfarande påskägg, fast de är 20 resp 21,5. Martin också. Nu är det betydligt svårare att lägga i nåt. Men i år vet jag faktiskt vad de ska få, det har löst sej väldigt enkelt den här gången. Så när jag åker till stan om en stund ska jag fixa allt. Senior åker till Öland imorrn, så han får sitt redan ikväll. Det roliga är att han tror att han ska få massor med resgodis. Lurad!!!

Apropå lurad, så blev bägge killarna grundlurade för precis 8 år sedan. De trodde att vi skulle hämta Baileys den 2/4 och åka direkt till Öland på påsklov, men jag hämtade hem honom redan på kvällen 1/4 och överraskade killarna. De blev förstås jätteglada om än lite förvånade. De där 8 åren har gått väldigt fort och betytt väldigt mycket för oss alla. 2007 var han vårt alldeles speciella påskägg.

Så hur tänker ni kring det här med påsken och påskäggen? Blir det bara godis elelr lägger ni i nåt annat? Beror det på ålder på den som får ägget? Berätta! Jag vill veta  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *