Matsedel v 11

Matsedel v 11

Om ett par veckor börjar årets största godishelg, nämligen påsken. För oss som kämpar med vikten är det alltså hög tid att lägga upp en plan. Först och främst ska vi bestämma oss för om vi ska gå ner i vikt, hålla en nolla eller låta oss gå upp lite. När vi bestämt alternativ kan vi lägga upp en plan.

Vill vi ha ett minus på vågen efter påsk så är det planering som gäller! Planera in för att mat kommer att ätas på annan plats än hemma, dvs mat med lite SP när man väl äter hemma och kan planera själv. Berätta för de som eventuellt ger en påskägg med godis att man hellre ser ett påskägg med en aktivitet eller något annat som inte är ätbart.

Tänker man hålla vikten så blir tyglarna lite lösare, då behöver man fortfarande planera men kan äta några SP utanför ramarna och ändå hålla vikten. En jämnvikt brukar ligga på 5-6 SP extra per dag. Är det ok med ett plus gör man förstås hur man vill, men då ska man ändå ha i tanken att göra någorlunda kloka val och köra upp på banan igen en bestämd dag så inte förfallet blir längre än nödvändigt.

Vi är dåliga på att fira högtider, så det blir nog bra en middag hos våra föräldrar. Påskägget med godis har jag avböjt sedan länge, det är lixom bara onödigt. Vi har inget godis hemma för några eventuella påskkärringar heller, det lockar bara mej att äta eftersom godis är min största last.

Men det är några veckor kvar till påsk, så här ser veckans matsedel ut:

Måndag: Pasta med bönröra 2 SP Flex plus pasta

Tisdag: Torsk med tomattäcke 7 SP Flex

Onsdag: Kyckling provencale 3 SP Flex plus pasta

Torsdag: Nudelwok med kassler fr 4 SP Flex

Fredag: Tacogratäng fr 11 SP

Lördag: Pasta med kräftor och pepparrot fr 8 SP Flex

Söndag: Lasagne 6 SP Flex

Alla rätter utom den med kräftor passar kanon till matlådorna i frysen, så passa på att bunkra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *