MATSEDEL V 18 – MAJ!

MATSEDEL V 18 – MAJ!

Så är alltså maj här, jösses va fort det går! Det säger jag iofs varje gång vi byter månad, men det går ju så fort! Tycker inte ni det?

Vid den här tiden förra året, rullade vi runt i Skåne med husbilen. Vår första långresa! Vi var ute i drygt fyra veckor och hade det helt fantastiskt!

Vi är ute på rull nu med, men åker hemåt imorrn. Sen blir vi hemma ett par veckor innan vi drar iväg igen. Då är det dax för vår egna Husbilsträff, i år blir den i Sunne över Kristihimmel. Att köpa husbil är något av det bästa vi gjort. Man kan faktiskt köpa lycka för pengarna 🙂

Här är veckans matsedel:

(Siffrorna är för Viktväktare)

Måndag: Bolognese med en tvist (2 P/port, plus pasta)

Tisdag: Lax med citron och broccoli (4 P/port, plus pasta)

Onsdag: Pastagratäng med kyckling (35 P för hela gratängen)

Torsdag: Makaronilåda (30 P för hela)

Fredag: Kassler med senap- och basilikasås (6 P/port, plus pasta)

Lördag: Kyckling med pizzatäcke (2 P/port, plus ris/pasta)

Söndag: Grillat med vitkåls- och morotsgratäng (13 P för hela gratängen)

Vi grillar nån dag varje vecka nu, HÄR finns massor med grilltips både på grillat men även på tillbehör till det grillade, samt efterrätter som passar till.

Den här veckan passar faktiskt allt i matlådan, så passa på att fylla frysen! Jag vill särskilt rekommendera vitkåls- och morotsgratängen som passar superbt till grillat eller som tillbehör till vilket protein som helst. Det blir mycket pasta den här veckan, det brukar bli så när maten ska passa i matlådan – men den går såklart att byta ut både mot ris, couscous och grönsaker.

Ha en fin vecka!


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *