Matsedel v 18 – maj!

Matsedel v 18 – maj!

Så är alltså maj här, jösses va fort det går! Det säger jag iofs varje gång vi byter månad, men det går ju fort! Tycker inte ni det?

Vid den här tiden förra året, tyckte jag allt var jättetrist. Vi hade suttit hemma i corontän i mer än ett år och bara väntade på första dosen vaccin. Vi planerade att bygga altan på baksidan och hade börjat fundera lite smått på om man kanske ändå skulle köpa den där husbilen som vi drömt om… Det känns som en evighet sedan!

Nu sitter vi här, både med ny altan och husbil! Vi är fortfarande ute på rull, men snart blir det att sola i nya solsängarna på altanen – innan vi drar iväg igen. Livet har förändrats en del senaste året, kan man väl lugnt säga. Att köpa husbil är något av det bästa vi gjort. Man kan faktiskt köpa lycka för pengarna 🙂

Snart är vi alltså hemma igen och då blir det lite lättare att sköta maten och framförallt träningen. Får väl se om det finns några muskler kvar eller om jag får bygga nya…

Här är veckans matsedel:

(Siffrorna är för Viktväktare)

Måndag: Bolognese med en tvist (5-11 PP för all sås, plus pasta)

Tisdag: Lax med citron och broccoli (16-34 PP för all sås, plus pasta)

Onsdag: Pastagratäng med kyckling (35-43 PP för hela gratängen)

Torsdag: Makaronilåda (30-37 PP för hela)

Fredag: Kassler med senap- och basilikasås (26 PP för all sås, plus pasta)

Lördag: Kyckling med pizzatäcke (8-16 PP för hela gratängen, plus ris/pasta)

Söndag: Grillat med vitkåls- och morotsgratäng (14 för hela gratängen)

Vi grillar nån dag varje vecka nu, HÄR finns massor med grilltips både på grillat men även på tillbehör till det grillade, samt efterrätter som passar till.

Den här veckan passar faktiskt allt i matlådan, så passa på att fylla frysen! Jag vill särskilt rekommendera vitkåls- och morotsgratängen som passar superbt till grillat eller som tillbehör till vilket protein som helst. Det blir mycket pasta den här veckan, det brukar bli så när maten ska passa i matlådan – men den går såklart att byta ut både mot ris, couscous och grönsaker.

Ha en fin vecka!

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *