Matsedel v 19

Matsedel v 19

Så är alltså maj här, jösses va fort det går! Det säger jag iofs varje gång vi byter månad, men det går ju fort!

Här hemma fortsätter röjningen, nu har vi tömt förrådet också, så vi kan renovera där. Golvet håller på att rasa in, så det är absolut nödvändigt. Jag tycker det är så jobbigt med saker som ”måste” fixas, men ser det som en chans att få upp hyllor lite mer funktionellt. Så grejerna får bättre plats och man ser bättre vad man har. Det är alltså kommande veckors projekt.

I övrigt fortsätter vi med bra mat, promenader, träning och vila. Vågen samarbetar och pekar sakta men säkert neråt. Är man som jag så går det långsamt, men det går och jag är nöjd. Nu ska bara ett par kilo till bort så är jag på bröllopsvikten igen, men med muskler. Jag var en rätt tanig brud 🙂

Här är veckans matsedel:

Måndag: Bolognese med en tvist (Grön 12, Blå 4, Lila 4 plus pasta)

Tisdag: Lax med citron och broccoli (Grön 9, Blå 4 plus pasta)

Onsdag: Pastagratäng med kyckling (Grön 40, Blå 35 för hela gratängen)

Torsdag: Makaronilåda (Grön 13, Blå 12)

Fredag: Gratinerad kassler med vitlöksröra (Grön och Blå 3 per plus potatis)

Lördag: Kyckling med pizzatäcke (Grön 16, Blå 8, Lila 8 för hela gratängen plus ris/pasta)

Söndag: Grillat med vitkåls- och morotsgratäng (Grön 14, Blå 13, Lila 13 för hela gratängen)

Vi grillar nån dag varje vecka nu, HÄR finns massor med grilltips. Det står SP Flex brevid rätten, vilket är samma som blå idag – men i recepten står det både grön och blå – ibland även lila. Så klicka er vidare på det som är intressant så får ni rätt. Ska uppdatera inlägget så fort jag hinner.

Den här veckan passar faktiskt allt i matlådan, så passa på att fylla frysen! Jag vill särskilt rekommendera vitkåls- och morotsgratängen som passar superbt till grillat eller som tillbehör till vilket protein som helst.

Ha en fin vecka nu så hoppas vi att värmen kommer tillbaka med ränta. Jag vill ha sommarvarmt länge, inte bara någon dag här och där. Ni som hänger med på instagram @marlenerinda vet hur mycket jag älskar sol och värme. Häng med där du med 🙂

2 svar på ”Matsedel v 19

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *