Matsedel v 21 – Morsdag

Matsedel v 21 – Morsdag

Det går trögt att få igång våren, men nu är det iaf över 15 grader nästan varje dag. Förra året i maj tog vi långa promenader i bara shorts och linne. Vi packade ner kameran, upptäckte vårt närområde och njöt för fullt. I år… inte så mycket… vi har tagit ett par kortare utflykter, men de längre har fått skjutas på. Det ska nämligen inte bara vara hyfsat varmt, det ska var fint fotoväder också, gärna klarblå himmel. Knepiga krav va?

Promenaderna är viktiga för oss. Promenader är iofs viktiga och bra för alla och gör en massa gott för hela kroppen, men för oss handlar det om total njutning. Att få upptäcka nya platser, komma ut, leka med kameran och försvinna in i det vi gör lixom. Vi blir gladare, mer harmoniska, sover bättre, får en massa steg, kopplar av, sätter hela kroppen i rörelse och går ner i vikt.

Dessutom har vi jäkligt roligt medan vi går och skrattar massor och skratt är också så otroligt viktigt för oss. Skratt är faktiskt en viktig del av både hälsan och viktminskningen. Så skratta så mycket ni bara kan 🙂

Här är veckans matsedel:

Måndag: Pasta med tomat- och basilikasås (Grön 4, Blå 4, Lila 4 plus pasta)

Tisdag: Laxgryta m räkor (Grön 9, Blå 3, Lila 3, plus ris)

Onsdag: Enkel pasta- och kasslergratäng (Grön 10, Blå 10, Lila 10)

Torsdag: Chicken masala (Grön 5, Blå 2, Lila 2 plus ris)

Fredag: Hemlagad kebab med vit och röd sås (Grön 17, Blå 14, Lila 14 för all den vita såsen, 0 för den röda såsen. Lägg till SP för bröd och valfritt kebabkött)

Lördag: Grillade räkor med jordnötssås (Grön 6, Blå 4, Lila 4)

Söndag: Fläskfilégryta med champinjoner (Grön 5, Blå 5, Lila 5 plus ris)

Morsdagsbonus: Rabarberpaj med tvist (Grön 72, Blå 72, Lila 67 för hela)

Allt utom kebaben och de grillade räkorna funkar i matlådan, så passa på att göra mycket. Har ni aldrig grillat skaldjur så måste jag rekommendera er att testa de grillade räkorna, det är så gott!

Ha en fin vecka och grattis på Morsdag all mammor! Passa på att bjuda på en härlig rabarberpaj, eller kanske en lätt rabarberkakaHÄR finns massor med gott att göra av rabarbern. Den har ju en tendens att växa en över huvudet 🙂

Missa inga inlägg: följ bloggen på Facebook och mej på instagram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *