Matsedel v 24

Matsedel v 24

Midsommar och semestrar närmar sej. För många är både midsommar, semester och ledighet synonymt med mat och dryck. Varför är det så?

Många säger ”på semestern måste man ”unna” sej”. Jag fattar inte riktigt det. Varför ska man ”unna” sej just på semestern? Jag använder iofs aldrig ordet ”unna”, men tänker att man ska väl alltid unna sej, eller ge sej själv, ett bra liv… varför måste de där ”unnandet”, handla om mat?

Jag kallar det att välja. Ordet ”unna” blir lixom en ursäkt att göra något man inte borde. Jag väljer att äta något jag kanske inte borde äta, lite då och då året om, oavsett om det är semester eller ej. Jag har inte semestern som en anledning att äta sämre eller göra dåliga val. Tvärtom får jag mer ledig tid på semestern och kan utnyttja den till att göra bättre val. Men det är jag det, och tack o lov, tycker min käre man som jag 🙂

Men än är både midsommar och semestern någon vecka bort.

Här är veckan matsedel:

Måndag: Gazpacho Grön 0, Blå 0, Lila 0

Tisdag: Pasta med räkor- och romsås Grön 2, Blå 0, Lila 0 plus pasta

Onsdag: Parmesangratinerad kyckling Grön 5, Blå 4, Lila 4, plus ris

Torsdag: Snabb kasslergratäng Grön 6, Blå 6, Lila 6

Fredag: Quesadillas med rostbiff Grön 11, Blå 11, Lila 11

Lördag: Grillat och Falsk potatissallad Grön 7, Blå 5, Lila 5 för hela satsen

Söndag: Grillat och fyllda champinjoner Grön 6, Blå 4, Lila 4 för alla champinjoner

Ser ni att maten blir lite mer somrig nu? Snabbt- och lättlagat och gärna kall mat passar bra på sommaren tycker jag. Vi hade runt 25-30 grader hela förra helgen, då är man knappast sugen på en mustig köttgryta. inte jag iaf…

Jag vet att jag tjatat om den falska potatissalladen förut, men jag älskar den! Och många läsare som testat den har bytt den vanliga potatissalladen mot denna. Det är väl ett bra betyg? En dag har ni chansen att fixa ett par matlådor, onsdagens gratäng passar bra i matlådan dagen efter eller i frysen.

Här finns tips på mat på picknicken och här finns för varma dagar resp stranddagar.

Ha en fin vecka – snaaaart är det semester 🙂

Missa inga inlägg: följ bloggen på Facebook och mej på instagram

8 svar på ”Matsedel v 24

  1. Unnade mig jättemycket då jag gick ner så mycket med viktväktarna. Unnade mig ett glas champagne då jag gick ut, Unnade mig en bra köttbit, med goda grönsaker till på restaurang och unnande mig två svindyra praliner då jag var godissugen 🙂

  2. Ohh många goda recept i veckoschemat och ja håller med dig varför ska man säga UNNA sig på semester och helger för, det blir liksom som du säger som att man gör något fel tillfälligt och att då är det ok, men sedan kommer pekpinnen fram

  3. Vi kör också mycket lätt mat nu, passar så mycket bättre i värmen.
    Unna sig då tänker jag att man gör något som känns lite lyxigt, kanske inte just något med mat 😊

  4. Blir väldigt lätt att man unnat sig under semestern, men jag är som du och unnat mig även annars. Sprida ut det lite och förgylla andra tillfällen också. Brukar träna mycket under semestern bara för att tiden finns som mest då.

  5. Självklart ska man äta sunt och bra men unna sig för vi har bara ett liv och leva det på sparlåga tror jag är dömt att misslyckas. som alltid bjuder du på en härlig matvecka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *