Matsedel v 24

Matsedel v 24

Midsommar och semestrar närmar sej. För många är både midsommar, semester och ledighet synonymt med mat och dryck. Varför är det så?

Många säger ”på semestern måste man ”unna” sej”. Jag fattar inte riktigt det. Varför ska man ”unna” sej just på semestern? Jag använder iofs aldrig ordet ”unna”, men tänker att man ska väl alltid unna sej, eller ge sej själv, ett bra liv… varför måste de där ”unnandet”, handla om mat?

Jag kallar det att välja. Ordet ”unna” blir lixom en ursäkt att göra något man inte borde. Jag väljer att äta något jag kanske inte borde äta, lite då och då året om, oavsett om det är semester eller ej. Jag har inte semestern som en anledning att äta sämre eller göra dåliga val. Tvärtom får jag mer ledig tid på semestern och kan utnyttja den till att göra bättre val. Men det är jag det, och tack o lov, tycker min käre man som jag 🙂

Men än är både midsommar och semestern någon vecka bort.

Här är veckan matsedel:

Måndag: Gazpacho  (1 PP för hela satsen)

Tisdag: Pasta med räkor- och romsås (0-10 PP för all sås, plus pasta)

Onsdag: Parmesangratinerad kyckling (12-20 PP för allt, plus ris)

Torsdag: Pasta med krämig skinksås (38 PP för allt, plus pasta)

Fredag: Quesadillas med rostbiff (13 PP)

Lördag: Grillat och Falsk potatissallad (5-7 PP för hela satsen)

Söndag: Grillat och fyllda champinjoner 5-7 PP för alla champinjoner

Ser ni att maten blir lite mer somrig nu? Snabbt- och lättlagat och gärna kall mat passar bra på sommaren tycker jag. Vi hade runt 22-24 grader hela förra helgen, då är man knappast sugen på en mustig köttgryta, inte jag iaf…

Jag vet att jag tjatat om den falska potatissalladen förut, men jag älskar den! Och många läsare som testat den har bytt den vanliga potatissalladen mot denna. Det är väl ett bra betyg? och de där champinjonerna…. skulle kunna leva på dem!

Här finns tips på mat på picknicken och här finns för varma dagar resp stranddagar.

Ha en fin vecka – snaaaart åker vi ut med husbilen igen 🙂

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *