Matsedel v 27 – Juli!

Matsedel v 27 – Juli!

Juli är här, vädret hoppar fram och tillbaka, man vet inte om man ska klä sej för regn eller vad man ska äta. Jag tycker inte om sånt här väder! Mitt perfekta (sommar)väder är sol, 25+ och en svag liten bris och regn någon natt då och då. Varför kan det inte vara så?

Vi har varit rätt väderberoende några veckor eftersom vi har grävt om nästan hela trädgården för att göra husbilsparkering. Men nu är vi iaf färdiga med den biten, ”bara” baksidan och altanbygget kvar. När man fixar ute är man ju rätt beroende av ”rätt” väder, så vi har varit lite frustrerade periodvis. Nu står iaf husbilen där och vi är så nöjda! Altanen blir väl färdig nångång…

Nu blir det åka av, i husbilen alltså. Då kommer maten se lite annorlunda ut. Det blir en del matlådor men vi kommer också att experimentera med nya rätter som passar mindre kök. Vi hoppas att ni som campar, har husvagn, husbil och båt ska gilla våra påhitt. Ni ser dem först på min instagram @marlenerinda och så fort jag hinner på Du i Fokus. Kom gärna med förslag på vilken slags mat ni vill se, tex vegetariskt, grillat osv.

Här är veckans meny:

(Färger och siffror är för Viktväktare)

Måndag: Linsgryta med spenat (Grön 12, Blå 4, Lila 4 plus ev ris)

Tisdag: Superenkel fisksoppa (Grön 26, Blå 5, Lila 5 för all soppa)

Onsdag: Spagetti & Kasslersås (Grön 4, Blå 4, Lila 4 plus pasta)

Torsdag: Kyckling Hawaii (Grön 4, Blå 2, Lila 2 plus ris)

Fredag: Pasta med avokado (Grön 12, Blå 12, Lila 12)

Lördag: Grillat och krämig rotfruktsgratäng (Grön 20, Blå 20, Lila 20 för hela formen)

Söndag: Quesadillas m skinka (Grön 11, Blå 11, Lila 11)

Juli-bonus: Banan- och jordgubbsfrutti (Grön 3, Blå 3, Lila 0 för allt) 

Vill ni passa på att fixa matlådor, så är det linsgrytan, kasslersåsen, och kycklingen som ni ska göra mycket av. Det ska vi göra, för nu är matlådorna slut! De har gått åt till lunch när det varit varmt, så nu måste vi fylla på. HÄR finns mängder med mat som passar i matlådan.

Ha en riktigt fin vecka, vi är ute med husbilen just nu. Vår jungfrutur! Ni hänger väl med på våra äventyr @jikitaspåäventyr

Missa inga inlägg: följ bloggen på Facebook och mej på instagram

9 svar på ”Matsedel v 27 – Juli!

  1. Älskar detta väder och det gör sinnet lite lättare tycker jag. Kul att experimentera med maten i husbilen. Kan tänka mig att grillen används en hel del.

  2. Fisksoppa är jag så svag för. Det är ju så galet gott. Längtar så mycket till hösten tills jag kommer åt köket igen. Som jag längtar efter att få laga mat igen.

  3. Ja så känner jag med här, nog för att vi har stuga och tillgång till matlagning på ett annat sätt, men man kan inte köpa på sig för mycket för man kan inte ha för mycket mat kvar. Dessa maträtter såg och jag är övertygad om att det är jättegoda rätter

  4. Som alltid bjuder du på härliga och inspirerande recept. Har även följt er första rundtur med Peppe och glatt mig över att ni haft det så bra

  5. Jättegoda recept men var det inte väldigt många points i fisksoppan enligt grön plan? Tänker att man knappt får äta något mer sen. 😊 vad är det som gör att det är så mycket för gröna i den?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *