Matsedel v 28 – husbilsmat

Matsedel v 28 – husbilsmat

Vi har ju blivit med husbil och åker ut så fort vi har ett par dagar över. På torsdag börjar Martins semester, då kan man ju misstänka att det blir en del roadtrips. Så nu planerar vi mat som funkar i små utrymmen, det är en utmaning faktiskt – särskilt som vi inte har någon grill än.

Första helgen vi var ute hade vi fixat det mesta i förväg. Vi tog med matlådor med färdig sallad, hade en bunke med falsk potatissallad (som är något av det godaste jag vet) och rostbiff och hade med oss ingredienser så vi kunde göra en sommartallrik. Så kan man såklart göra, men kanske inte för en längre resa eller varm mat. Så det ska experimenteras med lite husbil- och husvagnsmat foramöver. Ni får gärna tipsa oss om bra mat när man är ”på rull”. En del passar säkert i båt och vanliga väldigt små kök också.

Även om vi är ute på vägarna vill vi äta ”bra” mat och håller vår planering med vegetariska måndagar, fisk/skaldjur på tisdagar och sedan en mix av fågel, fisk och mittemellan resten av veckan. Allt är lättlagat och går hyfsat snabbt att laga, det är så vi vill ha det. Särskilt på sommaren 🙂

Här är veckans matsedel:

(färger och siffror är för viktväktare)

Måndag: Lätt grönsakspaj (Grön 33, Blå 23, Lila 23 för hela)

Tisdag: Wraps med lax och tzatziki (Grön 12, Blå 5, Lila 5 per wraps)

Onsdag: Skink- och äggmuffins (Grön 3 per styck, Blå och Lila 1 för två muffins)

Torsdag: Couscous-sallad med nektarin och getost (Grön 44, Blå 44, Lila 20 för hela skålen)

Fredag: Wraps med tonfiskröra (Grön 11, Blå 0, Lila 0 för röran, plus bröd)

Lördag: Krämig potatissallad och kallskuret (Grön 10, Blå 8, Lila 0 för hela satsen)

Söndag: Härlig Sommartallrik (Grön 23, Blå 22, Lila 22 för hela)

Semesterbonus: Krämig kvargfrutti (Grön 6, Blå 6, Lila 3 för allt)

Grönsakspajen gör vi i förväg hemma, likaså matmuffinsen. De håller hela veckan i tättslutande burk i kylen och går att äta kalla. En bit lax är enkelt att steka på spisen och att koka färskpotatis till potatissallad likaså. Allt annat köper vi med i förväg och tar fram när det ska användas, konserver är verkligen da shit när man har ett litet utrymme. Nu har vi en ganska stor kyl, det är en stooor fördel och dessutom mängder med förvaringsutrymme. Kanske låter konstigt, men jag tycker att det är hyllor och luckor överallt, det mesta har vi inte ens utnyttjat än.

Som sagt: än så länge har vi inte ens en grill, men det kommer. Vi funderar också på en sk Omnia, en slags form som man kan använda ungefär som ugn. Någon som testat?

Vi kommer att åka runt en del i Småland, specifik Kalmar och Öland. Ser ni oss får ni gärna säga hej, bilen har ett stort klistermärke med ”Jikitas på äventyr” baktill, ni kan inte missa oss 🙂

Missa inga inlägg: följ bloggen på Facebook och mej på instagram

6 svar på ”Matsedel v 28 – husbilsmat

  1. Mattipsen överlåter jag till andra, vi bor permanent i vår bil och ser aldrig några hinder trots platsbrist och minimalt med attiraljer i köket. Omnian vill jag dock rekommendera, det funkar jättebra att göra i princip all mat, man måste bara ge det lite mer tid. För hög värme bränner maten och blir inget bra. Önskar er många härliga turer och mysiga äventyr.

  2. Det är medvetenheten och planerandet som gör att det går hålla sin livsstil även på semestern. Boven för mig har varit att det blir för mycket glass =D. Vi tog med oss en kasse med alla basvarror som fullkornsris, pasta och det, det har varit toppen att ha med sig

    Gott ni hade med och toppenrecept

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *