Matsedel v 37 – grytor och gratänger

Matsedel v 37 – grytor och gratänger

Hösten är här och den började på sämsta tänkbara vis för oss. Vår älskade lilla hund blev sjuk förra veckan och vi var tvungna att ta avsked av honom i måndags. Detta har varit mitt livs värsta vecka någonsin, saknaden gör oerhört ont.

Men konstigt nog fortsätter ändå livet utanför vår lilla sorgebubbla. Å vi försöker också att fortsätta leva vidare så gott vi kan, men det är så svårt. Trots allt har man ju ändå alltid ett val oavsett vad det gäller, så vi väljer att försöka fortsätta som vanligt trots att det är svårt. Vi tar våra två dagliga promenader, äter vår vanliga mat, tränar osv… same same but very different lixom. Det är inte lätt, men det går.

Alternativet är att tröstäta, gråta i soffan och sluta leva. Det är ingen alternativ för oss, det är inte någon väg vi väljer. Livet är inte alltid enkelt, vägen är inte alltid spikrak – men man behöver ju inte göra saken ännu värre. Jag har brutit ihop både på promenader och på löpbandet, då har det fått vara så. Sorg tar tid och måste ut.

Nu väntar jag på att sorgen ska gå över i saknad och fina minnen. Det får ta den tid det tar. Men hösten och vädret gör det lite svårare, jag avskyr ju den här årstiden. Ni som är med mej på instagram @marlenerinda vet hur vi har det.

Äta ska man oavsett, här är veckans matsedel:

Måndag: Zucchinipasta med tomatsås (Grön 1, Blå 1, Lila 1)

Tisdag: Laxgryta med räkor (Grön 9, Blå 3, Lila 3 plus ris)

Onsdag: Ostgratinerad kyckling (Grön 13, Blå 6, Lila 6 för allt plus ris)

Torsdag: Enkel pasta- och kasslergratäng (Blå 10, Grön 10, Lila 10)

Fredag: Limeräkor (Grön 4, Blå 3, Lila 3, plus pasta)

Lördag: Fläskfilégryta med champinjoner (Grön 6, Blå 6, Lila 6 plus ris)

Söndag: Tacogratäng med bacon (Grön 7, Blå 6, Lila 6 plus ris)

Zucchinipasta passar inte i matlådan, men kör man med pasta istället så blir det perfekt och då funkar alla veckans rätter i matlådan.

Många av mina favoriträtter finns med den här veckan, bla zucchinipastan, laxgrytan, kycklingen och tacogratängen. Missa inte dem!

Ha en fin vecka och var rädda om er och varandra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *