Matsedel v 39

Matsedel v 39

Nu är det bara drygt tre månader kvar av 2023. Tiden går så otroligt snabbt! Tänk att vi vid den här tiden förra året, precis hade tagit oss ur pandemin och suttit instängda i nästan två år. Det känns som en evighet sedan.

Förra hösten tog stressen över helt och jag blev faktiskt sjuk av den. Min sköldkörtel strejkade och mycket annat i kroppen sa också ifrån, saker som jag fortfarande inte fått ordning på. Jag mår betydligt bättre psykisk nu, men kroppen är det fortfarande ingen ordning med. Den har tagit för stor skada.

Jag är konstant trött, samlar på mej vätska och funkar lixom inte som jag ska. Jag gick upp några kilo när det var som värst och dem bråkar jag med nu, de är helt omöjliga att ta bort och min läkare säger att allt beror på för hög stressnivå. Inte för att jag har mycket att göra alltså, utan på inre psykisk stress. Men jag kämpar på!

Vi gör så gott vi kan med vila, återhämtning, mat, promenader och träning. Oftast måste jag sova många timmar på nätterna och en stund på dagen för att ens fungera hyfsat. Så vi planerar vår mat, fyller frysen med matlådor, planerar kommande resor och försöker att få frisk luft och sol på näsan. Sånt gör att vi ändå orkar en hel del 🙂

Planering is da shit! Och den är extra viktig när man inte mår helt ok. Ni vet väl att det finns över 600 färdiga veckomenyer här på bloggen? Ni hittar dem HÄR. Och det finns mer än 700 recept med uträknade Points på Du i Fokus? Ni hittar dem HÄR.

Här är veckans matsedel:

(Siffrorna är för viktväktare)

Måndag: Morotsplättar (7 P/port)

Tisdag: Superenkel lax med limesås (3 P/port, plus potatis)

Onsdag: Pastagratäng med skinka och tomater (54 P för hela gratängen)

Torsdag: Cannelloni med kasslerfyllning (2 P/rulle)

Fredag: Bakad potatis med räkröra (0 P för räkröran, lägg till för potatis)

Lördag: Kycklinggyros med tzatziki (1 P/port, plus tillbehör)

Söndag: Makaronilåda (30 P för hela)

Den här veckan vill jag slå ett extra slag för cannellonin. Gör en hel plåt på en gång och portionera sedan i matlådor. Samma sak med laxen, pastagratängen och makaronilådan som är kanon att göra en stor sats av. Kanonbra matlådemat! Fler rätter som funkar i matlådan hittar ni HÄR .

Ha en riktigt härlig vecka nu och ta hand om er!


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *