Vi är i Göteborg!

Vi är i Göteborg!

Äntligen är vi ute på rull igen! Vi har iofs bara varit hemma i två veckor, men vi har längtat. Den här gången är det bokmässan i Göteborg som är målet.

Jag har velat uppleva Bokmässan sååå länge och nu är det äntligen dax! Göteborg är nästan helt outforskat, så när vi ändå skulle till mässan passade vi på att stanna lite extra i Göteborg. Husbilen gör ju att vi kan göra lite hur vi vill och jobba var vi vill. Världens bästa liv!

Så i fredags packade vi och förberedda allt och i lördags drog vi iväg. Vi tycker inte om att köra så långt, själva resan ska också vara en njutning. Vår första etapp blev ändå längre än den brukar bli, drygt 40 mil. Natten tillbringades på en camping i Vårgårda, innan vi fortsatte till Göteborg på söndagen.

Vi checkade in på Lisebergs Stugby och Camping vid lunch. Vi har fått en plats på ställplatsen längst in på campingen, en jättestor plats – den största vi stått på faktiskt. Vår lilla Peppe får plats på tvären typ. Här ska vi stå ända tills på söndag, med lagom avstånd från både spårvagnen och city.

När vi installerat oss åt vi lunch och sedan gick vi de 3 kilometrarna till Liseberg. Det var sista öppna dagen för säsongen, så vi hade inte mycket att välja på. Solen sken och det blev en rätt lagom promenad. Vi gick runt i parken, tog mängder med bilder och filmade. Jag är inte mycket för att åka, tycker de där åkattraktionerna ser rätt läskiga ut. Istället gick vi runt, tittade på människor och njöt av parken i flera timmar.

Efter Liseberg tog vi oss till Avenyn för att hitta något att äta. Trots att vi gick på bägge sidorna, så hittade vi inget som vi var sugna på eller tyckte var prisvärt. Vi ville inte ha något fancy-pancy – bara en enkel pizzeria, men det visade sej vara lättare sagt än gjort. Till slut började vi söka av bakgatorna och där hittade vi Pizzeria 13, som enligt Tripadvisor hade bra mat. Här stod en äldre man och bakade pizzor för glatta livet, så otroligt goda! Ska ni äta pizza i Göteborg, så leta upp Pizzeria 13. Ett riktigt genuint litet ställe, med kanske tio platser. Inget mys, inga krusiduller – bara jäkligt goda pizzor, till bra priser dessutom.

Nu var vi uppe i drygt 18 000 steg och efter att inte ha gått särskilt långt senaste månaden kändes det rejält både i fötter, höfter och rygg. Så det fick bli spårvagn tillbaka till campingen. Spårvagnen stannar typ 300 meter bort och kostar 35 kr, så det är ju jättesmidigt. Den kommer vi att använda flera gånger under veckan här.

Vi var rätt trötta när vi kom tillbaka till bilen igen, det var så obeskrivligt skönt att ta av sej skorna och lägga upp benen. Vi tittade lite på tv och sen la vi oss hyfsat tidigt. Martin går upp vid 5.30 för att jobba, så vi försöker att lägga oss vi 22-tiden på vardagarna. Vi somnade helt ovaggade efter dagens motion 🙂

Det var tur att vi passade på att kolla in Göteborg redan i söndags, för måndagen bjöd på betydligt tråkigare väder. Och resten av veckan ser sådär ut vädermässigt… som vanligt när jag är här… och som vanligt i år. Vi har inte haft så mycket tur med vädret alls i år, men men – det är som det är och inget man kan påverka.

Nu ser vi fram emot resten av veckan här, oavsett vädret. Det är mycket kul som kommer att hända! Vi ska på teater och bokreleaser mm. Ska ni också på Bokmässan kan ni väl skriva en kommentar, så kanske vi se i vimlet.


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

4 svar på ”Vi är i Göteborg!

 1. Liseberg var det många år sedan jag besökte. Men som barn och tonåring var vi där varje år. Jättetrevlig Park även om jag inte längre åker mer än berg och dalbana.
  Har aldrig varit på bokmässan men jag tänkte direkt på min mamma som åkte dit en gång. När hon kom fram och klev av bussen insåg hon att hon hade satt på sig omaka skor den dagen. Som vi har skrattat åt det minnet.
  Kram Kajsa

 2. Sist jag var på Liseberg åkte jag inte heller något utan bara strosade runt. Mysigt ändå!
  Var ju i Gbg i lördags och promenerade genom Haga till kyrkan jag skulle sjunga i. Det var länge sedan jag var där senast och kände verkligen att jag vill åka dit igen och bara gå i små butiker och käka kanelbullar och mysa! 🙂 Haga står alltså på min to-go-list!

 3. Bokmässan har jag också velat besöka länge. Men sedan i våras har jag kommit på att mässor inte är något för mig för jag blir tokstressad av alla struliga människor som studsar runt runt omkring.
  Men en dag då fixar jag nog den för jag vill så gärna. Liseberg är så vackert

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *