Matsedel v 4 – födelsedagsvecka

Matsedel v 4 – födelsedagsvecka

Årets stora födelsedagsvecka är här! Vi klarade av Martin för en vecka sedan, nu är det min mamma, yngste sonen och min tur. Pga pandemin kommer vi nog att ses hemma hos mamma och snabbt fira oss allihop samtidigt. När sonen var liten firade vi alla på hans dag, det var enklast så.

Nu är vi rätt dåliga på det där med födelsedagar, det blir förmodligen bara en enkel fika. Men jag tänker fira mej själv typ hela helgen, bara för att läget är som det är. Så det blir några av mina favoriträtter både fredag, lördag och söndag. Gött!

Dessutom älskar jag semlor, så det blir en semmelkaka som vi förmodligen gör på fredag och äter av heeeela helgen. Japp, pluset på vågen är ett faktum – men då är det så! Det är inte hur jag lever under någon vecka då och då som betyder något, utan hur jag lever resten av året. Å ni som är hänger lite med mej här och på sociala medier, vet ju hur jag lever och att pluset snart är borta 🙂

Kan ni genom att titta på matsedeln se vilken som är min födelsedag? Vilken tror ni?

Här är veckans matsedel:

Måndag: Moussakafrestelse (Grön fr 26, Blå fr 14, Lila fr 14 för hela)

Tisdag: Krämig fiskgratäng (Grön 35, Blå 13, Lila 13 för hela gratängen)

Onsdag: Kassler i ugn med broccoli (Grön 5, Blå 5, Lila 5 plus potatis)

Torsdag: Kycklinggryta med bacon och senap (Grön fr 3, Blå fr 2, Lila fr 2 plus ris)

Fredag: Tacogratäng/paj (Grön fr 13, Blå fr 11. Lila fr 11)

Lördag: Stora räkor frästa i vitlök (Grön 2, Blå 1, Lila 1) 

Söndag: Domoda – jordnötsgryta (Grön 66, Blå 66, Lila 66 för hela grytan)

Födelsedagsbonus: Semmelkaka (Grön fr 75, Blå fr 69, Lila fr 69 för hela)

Detta är en riktigt god vecka! Allt utom de stora räkorna funkar kanon i matlådan dagen efter och i frysen. Perfekt att ta fram när man inte orkar tänka eller har dåligt med tid. Fler tips på bra matlådemat finns HÄR.

Många år förkylda nu, så jag tänkte att ni kanske skulle få en liten energiboost också. Jag tar en hutt ingefärsdryck varje dag, året runt, och har inte varit sjuk sedan jag började med det. Kan vara värt att testa för er som vill hålla er friska.

Ha en fin vecka och ta hand om er – Ni är den viktigaste personen i ert liv faktiskt 🙂

Missa inga inlägg: följ bloggen på Facebook och mej på instagram

26 svar på ”Matsedel v 4 – födelsedagsvecka

 1. Tycker det är riktigt inspirerande att läsa din matsedel, man får många nya tips.
  Jag tycker absolut att du ska fira dig själv ordentligt. Mysigt att ni ändå tänker träffas och fira alla ihop.

 2. Den matsedeln ser ju riktigt god ut! Jag skulle gärna ha ätit den rakt av alla dagarna i veckan😄 Det är klart att du ska fira dig själv så mycket du vill och äta så mycket semmelkaka du vill. Jag tycker inte att det är roligt om man aldrig unnar sig något för att tankar på vågen tar över hela livet. Det är ju levernet som helhet som är betydelsefullt😊

 3. Kan inte riktigt gissa födelsedagen… gissade först på räkorna… men tänkte sedan att det kanske är en dag med extra många sp? 🙂
  Oavsett tycker jag att det är helrätt att fira hela helgen, speciellt med tanke på att man fortfarande inte kan fira precis som man vill med tanke på restriktioner och smittrisk osv.
  Har börjat bli ordentligt sugen på semla. Kanske delar maken och jag på en denna veckan 🙂

 4. Massor av godsaker där 🙂 Vi ska fira dottern som fyller 29 i morgon, och nästa helg fyller äldsta barnbarnet 4 så då blir det lite kalas där med. Samtidigt. Det är då jag ska utnyttja mina bonuspoints.

 5. Hmm jag gissar på bild nummer 1. Om man själv skulle vilja laga någon maträtt, går det även om man själv inte är med i viktväktarna? Tycker dina recept ser så goda ut 🙂

  1. Jag skulle önska att firanden fokuserade mindre på det ätbara. Att man kunde göra något tillsammans istället. Skapa minnen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *