Matsedel v 40 – Kanelbullens dag

Matsedel v 40 – Kanelbullens dag

Oktober är här, det betyder att Kanelbullens Dag närmar sej! Jo, man får äta kanelbullar även som Viktväktare. Man får faktiskt äta precis vad man vill, man måste bara ha lite koll. Det är bla därför som jag gör de här matsedlarna 🙂

Hälsan har länge varit vår första prioritering. Å allt funkar ju bra så länge läget är lugnt…. men blir det nåt trassel så slår stressen till direkt och då blir det genast jättesvårt med allt. Då gäller det att ha rutiner att falla tillbaka på, det underlättar iaf lite. Men så fort sömnen blir lidande så är det rätt kört för min del, då funkar ingenting.

För mej är sömnen oerhört viktig och något jag verkligen kämpar med. Pga mina diagnoser fibromyalgi, sömnstörning och hypotyreos är jag tröttare än andra, så är det – och det stör mej otroligt mycket. Men jag försöker verkligen att lägga mej runt 22 och vaknar av mej själv vid 7.30, ännu senare nu under vinterhalvåret. Det är som om kroppen aldrig blir utvilad och ofta behöver jag även en tupplur mitt på dagen. Jag försöker acceptera faktum, men det är svårt. Och i mångas ögon vet jag att jag anses som lat, men de vet inte allt eller vill inte förstå mina diagnoser.

Å så är det ju för många. Det vi kämpar med syns inte på utsidan. Så döm ingen är ni snälla.

Här är veckans matsedel:

(Siffrorna är för Viktväktare)

Måndag: Pasta med krämig morotssås (2 P per portion, plus pasta)

Tisdag: Pasta med laxsås (5 P per portion, plus pasta)

Onsdag: Pasta med skinka och champinjoner (6 P per portion, plus pasta)

Torsdag: Kyckling med tomatsås (3 P per portion, plus pasta)

Fredag: Stora räkor frästa i vitlök och Vitlöksbröd (3P för räkorna, 4 P per bröd)

Lördag: Snabb lövbiffsgryta (3 P per portion, plus ris)

Söndag: Moussaka (11 P för hela)

Kanelbullens Dag:  Kanelsockerkaka (26 P för hela)


Såklart firar vi Kanelbullens Dag! Vi gillar dock att dela och bakar en kaka som flera kan äta av och då kan man dessutom ta så stor eller liten bit man vill. HÄR finns flera recept på kanelbullar att välja på 🙂

Den här veckan måste ni prova morotssåsen, tom de skeptiske sonen gillade den och det vill inte säga lite. Kycklingen med tomatsås är också jättegod och lättlagad och vem tycker inte om räkor, vitlöksbröd och en god dipp? Moussakan ser kanske inte så fin ut på bild, men är en av mina favoriträtter!

Hoppas ni får en fantastisk vecka!


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *