Matsedel v 41

Matsedel v 41

Oktober är här och det är bara 11 veckor kvar av 2021. Hur har det gått med vikten i år? Är ni där ni planerat att vara? Om inte, så finns det fortfarande tid att komma en bit på vägen. På 11 veckor kan man göra rätt mycket faktiskt, allt mellan 2 och 5 kg är rimligt.

Efter en väldigt psykiskt påfrestande period har jag gått upp ett par kilo, men är fortfarande lite under min målvikt – så det är ingen fara. Men jag mår inte som bäst nu, det gör jag ett par kilo lättare, så nu ska jag vara lite noggrannare ett tag igen.

Nu tar jag tag i sömnen till att börja med, den är väldigt viktig för mej och har varit dålig ett tag. Åsså maten förstås, det har blivit lite för mycket godis under en alldeles för lång tid. Så blir det ibland och är helt ok, så länge man sätter stopp i tid. Det har vi gjort nu!

Godisgömman är tömd, vi mår lite bättre, sover bättre och har kört upp på banan igen. Nu ska vi sköta oss fram till advent, sen får det bli lite som det blir fram till jul. Så tar vi tag i oss igen på juldagen, innan vi åker på semester i januari. I år ska vi testa julbord igen under hela advent, vet inte hur många, men jag har faktiskt redan ätit mitt första 🙂

Här är veckans matsedel:

(färger och siffror är för Viktväktare)

Måndag: Svampstroganoff (Grön 4, Blå 4, Lila 4 plus pasta)

Tisdag: Potatis- och tonfiskgratäng (Grön 7, Blå 6, Lila 0)

Onsdag: Ugnspannkaka med skinka (Grön 41, Blå 33, Lila 33 för hela formen)

Torsdag: Kyckling provencale (Grön 4, Blå 3, Lila 3 plus pasta)

Fredag: Räkor med spenat och pasta (Grön 4, Blå 4, Lila 4 plus pasta)

Lördag: Köttgryta (Grön 3, Blå 3, Lila 3 plus ris)

Söndag: (Veg) Kålpudding (Grön 5, Blå 3, Lila 3 plus ev potatis)

Köttgrytan tillhör mina favoriträtter, räkorna är kanongoda och kålpuddingen funkar förstås att göra med vanlig köttfärs också. Vem gillar inte ugnspannkaka!!! Den här veckan funkar allt utom tonfisken i matlådan, den funkar iofs också men potatis blir inte toppen när den varit fryst.

Nu kör vi! Är ni med? Häng med på instagram @marlenerinda och se hur jag lever i min vardag som långvarig Guldmedlem och normalviktig. Det är inte superenkelt, men inte supersvårt heller 🙂

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *