Matsedel v 41 – Grytor & Gratänger

Matsedel v 41 – Grytor & Gratänger

Oktober är här och det är bara 11 veckor kvar av 2023. Hur har det gått med vikten i år? Är ni där ni planerat att vara? Om inte, så finns det fortfarande tid att komma en bit på vägen. På 11 veckor kan man göra rätt mycket faktiskt, allt mellan 2 och 5 kg är rimligt.

Jag tycker inte om hösten. Rättare sagt: min kropp tycker inte om hösten. Jag har fibromyalgi som innebär att jag har kronisk värk och den bli värre av kyla och väderomslag. Perioden from nu, fram till mars ungefär, är en stor utmaning. Det är därför vi planerar att bo i husbilen och fly till solen över vintern.

Hösten är alltså extra jobbig för mej, vi har också haft en psykiskt påfrestande period som gör allt ännu värre. Senaste året har jag gjort massor med undersökningar och man har kommit fram till att jag är rejält stressad, så där så att kroppen inte ens fattar att jag försöker vila. Jag försöker verkligen ta hand om mej, men som bekant så hänger ju inte allt på en själv. Vikten har ökat pga stressen och jag har just nu ca 5 kilo som MÅSTE bort, för min hälsas skull.

Jag har tagit tag i sömnen till att börja med, den är väldigt viktig för mej och har varit dålig under en lång tid. Vila och återhämtning är så otroligt mycket viktigare än många tror och för mej är den livsviktig. Åsså maten förstås. Vi äter bra, kroppen har bara inte riktigt fattat det än. Däremot har vi slarvat med promenaderna, de som gör att min kropp slappnar av. Dem måste vi bli bättre på.

Grytor och gratänger är enkelt och ger goda matlådor, så det är mycket sånt just nu 🙂

Här är veckans matsedel:

(Siffrorna är för Viktväktare)

Måndag: Pasta med krämig champinjon- och spenatsås (3 P/Port, plus pasta)

Tisdag: Potatis- och tonfiskgratäng (20 P för hela gratängen)

Onsdag: Ugnspannkaka med skinka (31 P för hela formen)

Torsdag: Mexikansk kycklinggratäng (17 P för hela gratängen)

Fredag: Räkor med spenat och pasta (4 P/port, plus pasta)

Lördag: Köttgryta (4 P/port, plus ris)

Söndag: (Veg) Kålpudding (3 P/port, plus ev potatis)

Köttgrytan tillhör mina favoriträtter, räkorna är kanongoda och kålpuddingen funkar förstås att göra med vanlig köttfärs också. Och vem gillar inte ugnspannkaka!!! Den här veckan funkar allt utom tonfisken i matlådan, så passa på att fylla frysen.

Nu kör vi! Är ni med? Häng med på instagram @marlenerinda och se hur jag lever i min vardag som långvarig Guldmedlem hos Viktväktarna 🙂


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *