Matsedel v 43 – med höstboost

Matsedel v 43 – med höstboost

Såklart blev det lite plus på vågen under vår resa, men hälften är borta igen. Tyvärr går det inte riktigt lika snabbt att ta bort ett plus, som att få det… men men, bara att kämpa på.

Det verkar som om många mår dåligt just nu, det är mycket stress, många är förkylda eller på väg att bli och mörkret påverkar rejält. Mörkret och vädret kan vi inte göra så mycket åt, jag har iofs en ljusterapilampa framför datorn som hjälper lite. Stressen kan vi däremot göra en del åt, genom att sätta gränser och be om hjälp/avlastning. Ni måste lyssna på kroppen och respektera er själva!

Förkylningar är svårt att värja sej emot när var och varannan nyser och hostar runt en, många lämnar sjuka barn på dagis och skola och går själva och jobbar fast de borde ligga hemma och kurera sej – vi vet alla hur det ser ut. Samtidigt vet vi också att vi blir friskare snabbare om vi faktiskt stannar hemma… det är knepigt det där.

Här hemma boostar vi med bra mat, motion och shottar ingefärsdryck för glatta livet. Det verkar funka, jag har inte haft en riktig förkylning på länge.

Här är veckans matsedel:

Måndag: Gratinerad zucchini 5 SP Flex

Tisdag: Räkor med currypasta 3 SP Flex plus pasta

Onsdag: Superenkel Pasta- och kasslergratäng 10 SP Flex

Torsdag: Parmesangratinera kyckling fr 3 SP Flex plus ris

Fredag: Tacogratäng med bacon 6 SP Flex plus ris

Lördag: Färsspett med raita 6 SP Flex plus ris

Söndag: Halloumistroganoff 9 SP Flex plus ris

Höstboost: Ingefärsdryck

Alla veckans rätter utom den gratinerade zucchinin funkar i matlåda, så gör mycket! Det håller iaf en del av stressen borta… Hade jag inte haft färdiga matlådor i frysen vete sjutton om jag kommit ihåg att äta lunch en del dagar.

Ha en riktigt bra vecka, jag har det hyfsat lugnt faktiskt – men lite roligheter finns på agendan. Häng med på instagram @marlenerinda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *