Matsedel v 44 – November

Matsedel v 44 – November

November knackar på dörren och vi har bara en höstmånad kvar, sen räknas det som vinter. Vädret är sådär kan man väl säga, det jobbigaste är väl mörkret och att det varit lite för långt mellan solstrålarna. Men det tråkiga vädret ger utrymme för planering.

Just nu planerar jag veckomenyer och skriver för flera veckor framöver. Vi lagar mycket mat och lägger i matlådor i frysen. För mej är planering väldigt viktigt för att helt enkelt må bra. Hälsan står på flera ben kan man kanske säga: Kosten och återhämtningen är lika viktiga, sen kommer fysisk aktivitet – men man får absolut inte glömma skrattet! Det är superviktigt!

Och för mej är även planering otroligt viktigt, om alla de andra ska funka. Har jag veckomenyn planerad och matlådor i frysen så kan livet köra ihop sej, då vet jag att kosten kommer att funka ändå utan stress. Och äter jag ordentligt och rör på mej, så sover jag bättre. Stressen vill jag undvika så mycket jag bara kan.

Nu påverkar ju även yttre faktorer som jag inte kan göra något åt, men finns grunden så går iaf inte allt käpprätt åt skogen.

Här är veckans matsedel:

Måndag: Mac and Cheese (Grön 90, Blå 89, Lila 89 för hela kastrullen)

Tisdag: Superenkel fisksoppa (Grön 26, Blå 5, Lila 5 för hela satsen)

Onsdag: Pasta med skinksås (Grön 5, Blå 5, Lila 5 plus pasta)

Torsdag: Kyckling med senap och bacon (Grön fr 3, Blå fr 2, Lila fr 2 plus ris)

Fredag: Afrikansk gryta (Grön 9, Blå 9, Lila 9 för hela grytan, plus ris)

Lördag: Enklaste Pizzarullen (Grön 42, Blå 42, Lila 42 för hela)

Söndag: Pumparisotto med chili (Grön 12, Blå 12, Lila 12)

Är det höst och pumpasäsong så är det. Testa pumparisotton, den är så god! Funkar hyfsat i matlådan också. Nästan allt den här veckan passar faktiskt i matlådan, så gör lite extra och lägg i frysen.

Ska vi lyfta fram någon rätt lite extra så måste jag förstås slå ett slag för Mac and Cheese, vem gillar inte det lixom? Kanske inte jättelite kalorier/sp – men värd varenda en! Kycklingen och den afrikanska grytan är svingoda, missa inte dem. Och pizzarullen såklart!! Vi gör den i en sk Omnia, som är en kanonuppfinning för oss i husbil, husvagn och båt, men den går såklart även att göra i vanlig ugn. Såååå gott!

Det är alltså en himla god vecka. Hoppas ni vågar testa någon av rätterna. Berätta gärna vad ni tycker och lägger ni upp en bild får ni gärna tagga @marlenerinda så jag ser 🙂

Ha en riktigt fin vecka!

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

Ett svar på ”Matsedel v 44 – November

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *