Matsedel v 45
November är här och här i Tumba har vi fortfarande plusgrader, jag är väldigt glad för det! Om man bortser från klimatförändringar och sånt så gillar jag varma och snöfria vintrat. Jag tycker att vintern för två år sedan var den bästa nånsin, så den får gärna gå i repris. Vintern 19/20 snöade det två gånger, jag var på Filippinerna en av gångerna 🙂
Vi kämpar på med våra promenader, målet är fortfarande två om dagen. Men det funkar sådär sen Martin började jobba på kontoret i stan igen, det är för tråkigt att gå ensam tycker jag… men jag har ju mitt löpband och där går jag! Träningen sköter jag också, tre gånger i veckan. HÄR finns mitt enkla träningsprogram som jobbar igenom hela kroppen på bara 15 minuter.
Den fysiska aktiviteten har vi alltså koll på och även kosten är under hyfsad kontroll. Sömnen kämpar vi på med såg gott vi kan…
Veckans matsedel är nu uppdaterad med Viktväktarnas nya kostprogram, Personliga Points. Både det gamla och det nya står alltså i parenteserna, lite rörigt kanske , men men…
Här är veckans matsedel:
(Färger och siffror är för Viktväktare)
Måndag: Pasta med champinjon- och spenatsås (Grön 3, Blå 3, Lila 3, plus pasta (PP 11 för all sås, plus pasta))
Tisdag: Carbonara med lax (Grön 7, Blå 1, Lila 1, plus pasta (4-35 PP för all sås, plus pasta))
Onsdag: Snabb kasslergratäng (Grön 6, Blå 6, Lila 6 (10-28 PP för hela gratängen))
Torsdag: Parmesangratinerad kyckling (Grön 5, Blå 4, Lila 4, plus ris (12-20 PP för allt, plus ris))
Fredag: Tacogryta (Blå 4, Grön 4, Lila 4 , plus ris (20 PP för all sås, plus ris))
Lördag: Indiska räkor (Grön fr 3, Blå fr 2, Lila fr 2, plus ris (2-7 PP för hela gryta, plus ris))
Söndag: Köttfärspaj (Grön 57, Blå 47, Lila 47 för hela pajen (53-63 PP för hela))
Det mesta passar faktiskt i matlådan den här veckan. Återigen uppmanar jag er alltså att laga mer mat än ni behöver för stunden och lägga i frysen. Det är så skönt att bara ta fram när fantasin eller tiden tryter.
För första gången på väldigt länge är vi helt ikapp med att skriva recept, vi har legat lite efter. Men nu är alla våra lagade rätter omskrivna och recepten är tidsinställda på Du i Fokus. Vi tog förra helgen bara för att skriva recept och jobba ikapp, nu är iaf stressen lite mindre. Jag avskyr när saker läggs på hög, tyvärr händer det lite för ofta.
Ni som är med på instagram @marlenerinda har sett allt som kommit ur vårt kök och hur mycket gott som väntar. Det mesta är både lätt- och snabblagat och med ingredienser man alltid har hemma.
Ha en riktigt fin vecka och må så gott!
Missa inga inlägg:
Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube
Ett svar på ”Matsedel v 45”