Matsedel v 45

Matsedel v 45

November är här och här i Tumba har vi fortfarande plusgrader, jag är väldigt glad för det! Om man bortser från klimatförändringar och sånt så gillar jag varma och snöfria vintrar. Med tanke på elpriset så önskar jag en mild vinter, håller tummar och tår för det

Vi kämpar på med våra promenader, målet är fortfarande två om dagen. Men det funkar sådär… vi har mycket jobb och många resor, så tid är en bristvara just nu. Träningen sköter jag däremot hyfsat, tre gånger i veckan. HÄR finns mitt enkla träningsprogram som jobbar igenom hela kroppen på bara 15 minuter.

Maten har vi hyfsad kontroll på, när vi är hemma – på resor blir det ju sådär… och sömnen kämpar vi på med såg gott vi kan… Överhuvudtaget gör vi så gott vi kan med det mesta. Livet är inte jätteroligt just nu.

Här är veckans matsedel:

(Siffrorna är för Viktväktare)

Måndag: Pasta med champinjon- och spenatsås (11 PP för all sås, plus pasta)

Tisdag: Carbonara med lax (4-35 PP för all sås, plus pasta)

Onsdag: Snabb kasslergratäng (10-28 PP för hela gratängen)

Torsdag: Parmesangratinerad kyckling (12-20 PP för allt, plus ris)

Fredag: Tacogryta (20 PP för all sås, plus ris)

Lördag: Indiska räkor (2-7 PP för hela gryta, plus ris)

Söndag: Köttfärspaj (53-63 PP för hela)

Det mesta passar faktiskt i matlådan den här veckan. Återigen uppmanar jag er alltså att laga mer mat än ni behöver för stunden och lägga i frysen. Det är så skönt att bara ta fram när fantasin eller tiden tryter.

För första gången på väldigt länge är vi helt ikapp med att skriva recept, vi har legat lite efter. Men nu är alla våra lagade rätter omskrivna och recepten är tidsinställda på Du i Fokus. Vi tog förra helgen bara för att skriva recept och jobba ikapp, nu är iaf stressen lite mindre. Jag avskyr när saker läggs på hög, tyvärr händer det lite för ofta.

Ni som är med på instagram @marlenerinda ser när det kommer nya grejer ur vårt kök, det mesta är både lätt- och snabblagat och med ingredienser man nästan alltid har hemma.

Ha en riktigt fin vecka och må så gott!

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

Ett svar på ”Matsedel v 45

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *