Matsedel v 45

Matsedel v 45

November är här och här i Tumba har vi fortfarande plusgrader, jag är väldigt glad för det! Om man bortser från klimatförändringar och sånt så gillar jag varma och snöfria vintrar. Med tanke på elpriset så önskar jag en mild vinter och håller tummar och tår för att det ska bli så 🙂

Vi kämpar på med våra promenader, målet är fortfarande två om dagen. Det går nästan varje dag, iaf när båda jobbar hemma. Träningen sköter vi nästan perfekt, tre gånger i veckan. HÄR finns mitt enkla träningsprogram som jobbar igenom hela kroppen på bara 15 minuter.

Maten har vi hyfsad kontroll på, när vi är hemma – på resor blir det ju sådär… och sömnen kämpar vi på med såg gott vi kan… Överhuvudtaget gör vi så gott vi kan med det mesta. Å nu börjar julborden, det blir en utmaning – men vi har ju övat några år och vet hur vi ska göra. I år är det 7-8 julbord inbokade, vi vet att det blir plus på vågen – men det jobbar vi snart bort.

Här är veckans matsedel:

(Siffrorna är för Viktväktare)

Måndag: Pasta med champinjon- och spenatsås (2 P/port, plus pasta)

Tisdag: Carbonara med lax (1 P/port, plus pasta)

Onsdag: Snabb kasslergratäng (7 P/port)

Torsdag: Parmesangratinerad kyckling (3 P/port, plus ris)

Fredag: Tacogryta (5 P/port, plus ris)

Lördag: Indiska räkor (1 P/port, plus ris)

Söndag: Köttfärspaj (53 P för hela)

Det mesta passar faktiskt i matlådan den här veckan. Återigen uppmanar jag er alltså att laga mer mat än ni behöver för stunden och lägga i frysen. Det är så skönt att bara ta fram när fantasin eller tiden tryter.

För första gången på väldigt länge är vi helt ikapp med att skriva recept, vi har legat lite efter. Men nu är alla våra lagade rätter omskrivna och recepten är tidsinställda på Du i Fokus. Vi lagar om flera av våra gamla recept, ändrar dem lite och tar nya bilder. Så tycker ni att ni känner igen vissa rätter, så är det nog så 🙂


Ni som är med på instagram @marlenerinda ser när det kommer nya grejer ur vårt kök, det mesta är både lätt- och snabblagat och med ingredienser man nästan alltid har hemma.

Ha en riktigt fin vecka och må så gott!Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *