Matsedel v 45 – november!

Matsedel v 45 – november!

November är här och här i Tumba har vi fortfarande plusgrader, jag är väldigt glad för det! Om man bortser från klimatförändringar och sånt så tycker jag att förra vintern var den bästa på länge, så den får gärna gå i repris. Det snöade två gånger då, jag var på Filippinerna en av gångerna 🙂

Vi kämpar på med våra promenader, målet är två om dagen. Sedan vi fick lånehund är det mycket lättare. Allt blir så mycket bättre med hund! Vi har lärt känna varandra när vi är ute, nu ska han vänja sej vid att vara hemma hos oss lite då och då också. Han får inte vara i möbler, så jag misstänker att vi kommer att ligga en hel del på de nya mattorna. Mysigt!

Promenaderna, myset och träningen har vi alltså full koll på, men även kosten är under kontroll. Här är veckans matsedel:

Måndag: Pasta med champinjon- och spenatsås (Grön 3, Blå 3, Lila 3, plus pasta)

Tisdag: Carbonara med lax (Grön 7, Blå 1, Lila 1, plus pasta)

Onsdag: Snabb kasslergratäng (Grön 6, Blå 6, Lila 6)

Torsdag: Parmesangratinerad kyckling (Grön 5, Blå 4, Lila 4, plus ris)

Fredag: Tacogryta (Blå 4, Grön 4, Lila 4 , plus ris)

Lördag: Indiska räkor (Grön fr 3, Blå fr 2, Lila fr 2, plus ris)

Söndag: Köttfärspaj (Grön 57, Blå 47, Lila 47 för hela pajen)

Det mesta passar faktiskt i matlådan den här veckan. Återigen uppmanar jag er alltså att laga mer mat än ni behöver för stunden och lägga i frysen. Det är så skönt att bara ta fram när fantasin eller tiden tryter.

För första gången på väldigt länge är vi helt ikapp med att skriva recept, vi har legat såååå efter. Men nu är alla våra lagade rätter omskrivna och recepten är tidsinställda på Du i Fokus. Vi tog en hel helg för att bara skriva recept och jag kan säga att stressen lättade väldigt mycket när det var gjort.

Ni som är med på instagram @marlenerinda har sett allt som kommit ur vårt kök och hur mycket gott som väntar. Det mesta är både lätt- och snabblagat och med ingredienser man alltid har hemma.

Ha en riktigt fin helg och må så gott!

Missa inga inlägg: följ bloggen på Facebook, och mej på instagram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *