Matsedel v 48

Matsedel v 48

Sista dagarna i november och snart första advent! Hur galet är inte det? Tiden går så fort, men det är bra – då blir det vår snart igen. Har ni planerat något särskilt för advent? HÄR finns tips!

Vi är ute på julbordsturné och har fram tills idag testat sex stycken, det blir några till innan vi är färdiga. Ni kan läsa om dem alla på Du i Fokus vart efter vi hinner skriva om dem. Det kommer såklart filmer på vår youtube också.

Just idag kommer vi hem efter ett drygt dygn på Silja Serenade, då har vi kryssat nästan en hel vecka i sträck. Att testa julbord kan låta som ett konstigt jobb, men nån ska ju göra det 🙂

Det är alltså jobb, vi äter nästan ingen julmat alls privat – inte ens på julafton. Förra året hade vi skaldjur på vårt eget julbord, det blir nog så i år med.

Men än är det ett tag kvar till jul, nästa vecka ser ut så här:

(Siffrorna är för viktväktare)

Måndag: Halloumirösti (10 P/portion)

Tisdag: Pizzagratinerad fisk (2 P/portion, plus potatis)

Onsdag: Kycklingcurry med mango (3 P/portion, plus ris)

Torsdag: Ost- och skinkpaj (36 P för hela)

Fredag: Stora räkor med grönsaker (2 P för allt!)

Lördag: Lövbiffsgratäng (41 P för hela)

Söndag: Kyckling med zucchinigratäng (4 P för hela gratängen)

Adventsbonus: Saffransmuffins (6 P för hela satsen)

En massa bra matlådemat den här veckan! Särskilt fisken (om man pressar potatisen funkar den att frysa), kycklingen, pajen och lövbiffsgratängen passar i matlådan – så gör mycket och fyll frysen!

Strategin för söndagarna i advent är att äta en lite snålare middag, så det får plats glögg och något snask också i dagens Points/kalori-budget. Men det gör man såklart som man vill, allt beror på vilken plan man har; att stå still, går ner eller om det är ok att gå upp lite under advent.

Fram till jul kommer ni att få ett nytt saffransrecept varje vecka 


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *