Matsedel v 49 – December & advent
December är här, första vintermånaden och därmed även årets sista månad. Advent står dessutom bokstavligen för dörren. Nu börjar julfesterna och glöggminglen.
Testerna av julbord är över, äntligen har vi tid till att ta hand om vår hälsa igen. Efter några år med sjukdomar, dödsfall och en massa annan skit så börjar kroppen fatta att den inte är i akut stress och har äntligen börjat svara på allt snällt jag faktiskt gör för den. Stress är naturligt, men inte när den styr ens liv dygnet runt under en lång tid. Då blir den livsfarlig.
Mitt enda mål är att kroppen gör det jag ber den om, mer än så begär jag inte. För att den ska göra det och jag ska må bäst möjligt krävs både en normal vikt och fysisk aktivitet. Det håller även min kroniska värk (fibromyalgi) på en hyfsad nivå. Det är också det som mina läkare kräver av mej för att jag ska hålla mej så frisk som möjligt och hålla den hotande cancern borta. Så jag kämpar!
Nu sköter vi både kosten och träning igen. Men det behövs mer än så… återhämtning såsom sömn och vila är superviktigt – men det viktigaste av allt är nog ändå skratten. Vi behöver alla glädje och skratt i våra liv, det får oss faktiskt att koppla av och håller oss även friska. Så skratta på!
Nu kör vi slutfasen av 2024 på bästa möjliga sätt, fyra veckor kvar. Nyår är vi på väg till solen 🙂
Här är veckans matsedel:
Måndag: Halloumi med grönkålsallad och saffranscouscous (19 P för hela salladen)
Tisdag: Laxlasagne (44 P för hela)
Onsdag: Kyckling med jalapeñosås (4 P/Portion, plus pasta)
Torsdag: Cannelloni med spenat- och färskostfyllning (10 P/Portion)
Fredag: Krämig pasta- och kasslergratäng (11 P/Portion)
Lördag: Tacopaj (53 P för hela pajen)
Söndag: Kycklingrullader med färskostfyllning (6 P/Portion, plus ris)
Adventsbonus: Krämig yoghurtglass med saffran (0 P för hela satsen)
Detta är en himla god vecka i mina ögon. Dessutom går det mesta att förbereda för stressiga dagar genom att fixa matlådor. Bägge kycklingrätterna, cannellonin, kasslern, pajen och lasagnen är kanon att ha lite extra av i frysen.
Vi fördelar i matlådor direkt och sätter frystejp med innehåll och antalet Points. Så är det bara att ta fram vid behov. Jag äter en matlåda till lunch, nästan varje dag. Världen smartaste lösning!
Ni kanske planerar för en glöggkväll med vänner eller redan nu funderar på julbordet. HÄR finns tips till glöggkvällen och HÄR finns tips för julbordet. Man kan klara både advent och jul rätt bra även som Viktväktare. OM man vill.
Ha en fin advent och var snälla mot er själva och varandra 🙂
Missa inga inlägg:
Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube