Matsedel v 50 – Luciavecka
Snart är det Lucia! Det är hög tid att köra in lussebullarna i ugnen. Säger ni lussebullar, lussekatter eller saffransbullar? Vi säger lussebullar och bjuder denna vecka på ett recept som även passar oss Viktväktare. Testa gärna och berätta vad ni tycker 🙂
Nu är alla julbord färdigtestade och vi har återgått till det normala matlivet igen. Det innebär att vi äter i princip som vanligt, kanske med något litet inslag av jul här och där bara. Som den här veckan när vi äter kyckling i glöggsås, en kul grej. Jag tycker inte att glögg är jättegott, men i mat funkar det faktiskt förvånansvärt bra.
Just nu försöker vi jobba ikapp så mycket vi kan, men vi hittar på en och annan ny maträtt också. Vi släpper nytt på Du i Fokus varje onsdag och lördag, missa inte det! Ni som hänger med på instagram @marlenerinda vet vad vi pysslar med. Min instagram är som att hänga i vårt vardagsrum typ 🙂
Här är veckans meny:
Måndag: Färsfylld paprika (2 P/port)
Tisdag: Laxgratäng med kräftor & fetaost (19 P för hela gratängen, plus potatis)
Onsdag: Kyckling i glöggsås (5 P/port, plus ris)
Torsdag: Allt-i-ett kasslergryta (17 P för hela gratängen)
Fredag: Räkor m grönsaker och saffran (3 P/port, plus pasta)
Lördag: Fläskfilé med rosmarinsås (4 P/port, plus ris)
Söndag: Taco med pulled chicken (0 P för hela grytan)
Luciabonus: Lussebullar (4 P per bulle)
En kanongod vecka!!! Jag har försökt att tänka lite smart med veckans meny, det ska både vara lite julkänsla och gå att ha i matlådan. Matlådor är min räddning! Vi lagar ofta lite extra, portionerar direkt i matlådor och fryser in. Så har jag till lunch eller när fantasin och tiden tryter. HÄR finns tips på mat som passar i matlådan om ni vill ha idéer. Pulled chicken har vi alltid i frysen och använder till taco, sallad eller i wraps, som är vår nödlösningsmat 🙂
Ha en fin vecka och en härlig Lucia!
Missa inga inlägg:
Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube