Matsedel v 51 – julvecka

Matsedel v 51 – julvecka

Har ni någon julkänsla än? Det har faktiskt jag, vi har ju firat jul i en dryg månad redan. Åtta julbord blev det 😛 Ni kan läsa våra recensioner HÄR.

Jag var tidigare en riktig julnörd, men numera känns det lite som nästan vilken dag som helst fktiskt. Vi har inte längre några julklappar, firar bara några timmar på eftermiddagen och sen är allt som vanligt igen. Fast i år har vi faktiskt julpyntat lite, nu när vi ändå ska vara hemma även i januari då vår resa blev inställd. I år samlas vi dessutom hemma hos oss på julafton. Vi brukar vara hos mina föräldrar, men är hos oss i år för att det ska vara enklare för min svärfar att få sällskap.

Nu när vi ska försöka ta oss tillbaka till ett mer hälsosamt liv, blir inte matsedlarna särskilt avancerade. Det är mest vanlig mat som vi bjuder på, mest sånt som går att ha i matlådan. För nu planerar vi för livet efter nyår! Redan på tisdag går vi mot ljusare tider och snart är man hellre ute, än står i köket och fixar mat. Så vi passar på att fylla frysen. Tips finns HÄR.

Här är veckans meny:

Måndag: One-pot-pasta (56-63 PP för hela grytan)

Tisdag: Pasta med tonfisksås (5-9 PP för hela grytan, plus pasta)

Onsdag: Kyckling med apelsin- och rosmarinsås (16-24 PP för hela grytan, plus pasta)

Torsdag: Gratinerade kassler (16 PP för allt, plus ris)

Fredag: Enkel Janssons Frestelse (34 PP för hela formen)

Lördag: Julmuststek (40 PP för hela steken)

Söndag: Gratinerade saffransräkor (4-22 PP för hela gratängen, plus ris)

Adventsbonus: Yoghurtmousse med pepparkakssmul ( 0-2 PP för all mousse)

Både jul och nyår står alltså för dörren, det blir lite annorlunda i år igen – men kan ju bli bra ändå. Det är nu man återigen har chans att ändra sina traditioner, ta bort det man inte gillar och lägga till något nytt.

Vi gjorde det för flera år sedan och jag måste säga att numera är verkligen julhelgen till för avkoppling och mys. Som det ska vara. Vårt julbord är väldigt litet och består bara av några få saker som tex skinka, ugnsomelettköttbullar och någon sill – thats it! Här finns förslag om ni behöver, vad man mer kan ställa på julbordet mm. I år funderar vi på att bojkotta allt och servera skaldjur på julbordet. Så får det nog bli!

Ge er en riktigt fin jul! Nu kör vi sluttampen på 2021 och ser fram emot ett nytt och fräscht år. 2022 måste bli bättre!

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

2 svar på ”Matsedel v 51 – julvecka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *