Matsedel v 6 – februari

Matsedel v 6 – februari

Då är ”min” månad över, 50-årsdagen är avklarad och allt är som vanligt igen. Så vanligt det kan vara när man är på resa alltså. Solen skiner, det är varmt och skönt. Våra dagar består mest av strandhäng, lång promenader och att plöja böcker. Det är så skönt!

Vi bor med all inklusive för att slippa fundera på dagens mat eller vilken restaurang man ska välja. Vi tycker det är bekvämt och kan hantera mängderna med mat som finns. Det är inte så svårt faktiskt.

Frukosten blir lite större första veckan när man testar utbudet och lyxar lite extra, andra veckan blir det som hemma; en smörgås, kokt ägg, frukt och te. Till lunch blir det oftast grönsaker som bas och sedan något gott protein. Middagen blir mer rejäl och då blir det oftast även lite till efterrätt. Lite mer än hemma, men vi går så långa promenader att det knappast kommer att märkas på vågen ändå. Häng med på instagram @marlenerinda och kolla in vårt semesterliv 🙂

Vi är alltså på resa och har lite svårt att planera vår mat i detalj, men här är vad jag har planerat för er 🙂

Måndag: Indisk Daal (Grön 11, Blå 5 plus ev ris)

Tisdag: Pasta med tonfisksås (Grön 8, Blå 5 plus pasta)

Onsdag: Kassler i ugn med broccoli (Grön och Blå 5 plus potatis)

Torsdag: Kycklinggryta med bacon och senap (Grön fr 3, Blå fr 2 plus ris)

Fredag: Tacogratäng/paj (Grön fr 13, Blå fr 11)

Lördag: Afrikansk gryta (Grön och Blå 9 för hela grytan, plus ris)

Söndag: Skinkgryta (Grön och Blå 5, plus potatis)

Vabruaribonus: Ingefärsdryck

Detta är en riktigt god vecka! Allt funkar kanon i matlådan dagen efter och i frysen. Perfekt att ta fram när man inte orkar tänka eller har dåligt med tid. Fler tips på bra matlådemat finns HÄR.

Februari är här, så jag tänkte att ni kanske skulle få en liten energiboost också. Jag tar en hutt ingefärsdryck varje dag, året runt, och har inte varit sjuk sedan jag började med det. Kan vara värt att testa för er som vill hålla er friska .

Ha en fin vecka och ta hand om er – Ni är den viktigaste personen i ert liv faktiskt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *