Mobbing i skolan

Mobbing i skolan

Såg Ni programmet om mobbing på tv4 igår? Fruktansvärt! Särskilt när man känner igen vad de pratar om… Jag vet inte om man kan kalla min äldste son för mobbad, men i sin förra skola blev han misshandlad flera gånger. Rektor kallade det för ”pojkstreck” varje gång.
 
Är det ett pojkstreck att sparka en annan person i huvudet? Jag tycker inte det. Särskilt när det händer flera gånger, inte en isolerad händelse. Min son blev misshandlad på skolgården, sparkad i huvudet, första gången när han var 10 år. Vi gjorde en polisanmälan, fruktansvärt att polisanmäla en annan 10-årig pojke, men vi hade inget val.
 
Den andre pojken fick hjälp, så vi vet att vi gjorde rätt den gången. Ett år senare blev sonen knuffad in i en stolpe och spräckte bakhuvudet och fick åka och sy. Direkt efter det blev han återigen misshandlad och sparkad i huvudet av en annan jämnårig kille. Återigen polisanmälde vi, men denna gång vet vi inte vad som hände. Min son vägrade nämligen att gå tillbaka till skolan och jag lät honom vara hemma…
 
Han var hemma nästan hela vårterminen 2005 och bytte skola efter sommarlovet. Nu går han i en friskola, allt fungerar bra och vi är så nöjda att lillebror följer efter i höst.
 
Mobbing, utfrysning och misshandel ska aldrig accepteras, inte någonstans i vårt samhälle – men allra minst i våra skolor! Jag vill ha nolltolerans mot våld och mobbing!
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *