Muggkaka med choklad och lakrits!

Muggkaka med choklad och lakrits!

Jag är en godisråtta utan like och skulle gärna leva på godis om det gick. Limpmackor med ost till frukost, choklad till lunch och lakrits till middag. Tänk om man mådde bra på en sån diet, vilken dröm!!!

Men nu kan man inte det om man vill hålla sej i form och framförallt orka göra något. Så jag lever mitt viktväktarliv, har gjort i 15 år och kommer att göra resten av livet. Visst trillar jag av banan då och då, men i princip så lever jag som jag lärt andra att leva under mina 14 år i kassan på VV.

MEN, jag kan inte leva ett liv utan godis! Å med Viktväktarnas tänk så är det helt ok att äta godis, det får faktiskt plats i kosten och man ”fuskar” inte när man äter det man gillar. Antingen så planerar man för det eller också äter man, ser glad ut och tar smällen. Det gjorde jag igår, åt, såg glad ut och tog smällen alltså.

Efter dagen på Kolmården fanns det nog inte särskilt mycket PP kvar att äta för, jag höll faktiskt inte alls koll igår. Men jag var så grymt godissugen att det fick bli en ny variant av muggkaka på kvällen. Jag var sugen på lakrits och experimenterade lite  🙂

Jag körde med detta recept:

  • 1 ägg
  • 1 dl havregryn
  • 1 msk sötningsmedel
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 krm bakpulver
  • 2 tsk kakao
  • 1/2 mosad banan 
  • 1 tsk olivolja/kokosolja att smörja muggen med
  • 1 msk lakritssås, check eller lakritskola

Gör så här:
Blanda ner alla ingredienserna i en skål och rör om ordentligt tills det blir en smet.
Smörj koppen med tex olivolja, så kakan släpper från muggen. Häll i smeten i en värmetålig kopp, men tänk på att lämna
ungefär 1/4 – 1/3 av koppen ”ofylld” eftersom smeten kommer resa sig
väldigt mycket i mikron.

Sätt in koppen i mikron på hög värme i 1.5 – 3 minuter
beroende på hur kladdig du vill att kakan ska vara och vilken effekt din
micro har. När du stjälpt upp kakan på en fat gröper du direkt ur ett hål och lägger i en matsked av valfri lakritssås, en bit check eller lakritskola. Den smälter ner i kakan och blandar sej med chokladen. Väntar du för länge så hinner kakan svalna och lakritsen blandar sej inte lika mycket med chokladen. Så var snabb!

Just muggkakor hjälper mej med godissuget en hel del. Den här var 8 PP, hade jag smällt i en mej salmiakki hade det varit 13 PP och en riktigt kladdkaka är väl ungefär en miljoooon PP. Det här blev alltså inte så illa, men det var otroligt gott och hjälpte sötsuget. Man kan äta gott, fast man försöker hålla vikten eller gå ner i vikt. Viktväktarna är inte en kur eller kortsiktig diet, det är ett sätt att leva, där man får plats med både mat, dryck och godis  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *